torsdag 09.07 2020

Brevpost på avveie - mistanke om vinningskriminalitet

Åpnede konvolutter med blant annet betalingspåminnelser, inkassovarsler og andre personsensitive dokumenter til flere ulike mottakere har de siste dagene blitt funnet slengt utover parkeringsplasser og fortauer på Åndalsnes.

Målet er at Rauma blir godkjent som bærekraftig reisemål: – Det er viktig for oss å få innspill

– Det er nå vi skal ta noen valg for framtida, og da er det viktig at folk engasjerer seg og sier sin mening, sier Anne Catrine Enstad.

onsdag 08.07 2020

– Tindeveglederne er fjellfestivalens flaggskip

Festivalleder Solrun Sylte kaller dem fjellfestivalens flaggskip. Korpset av toppkvalifiserte og sertifiserte tindevegledere sørger for at uerfarne festivaldeltakere kommer seg trygt til opp på krevende fjelltopper – og trygt ned igjen.

Konfeksjonsklenodium legges ut på auksjon

– Jeg hadde fem Heen-nikkerser som jeg ikke kunne bruke lenger, så da tenkte jeg at jeg kunne gi dem bort, slik at de gikk til et godt formål. Jeg brukte nikkersene som Arne Randers Heen sydde i mange år, og nå er kanskje nikkerser på moten igjen.

Villmarksrock nesten utsolgt på få timer

Serveren ble bokstavelig talt overopphetet da billettene til Villmarksrock i september ble lagt ut for salg. Men onsdag ettermiddag var det fortsatt noen få usolgte festivalpass og enkeltbilletter igjen.

Har åpnet Nortura-butikk

Bondeekteparet fra Vågstranda, Inger Marie og Kai Talberg, har åpnet fylkets eneste butikk for Nortura sine medlemmer.

tirsdag 07.07 2020

Venter på svar fra kommunen om paintball:

– Sitter her utålmodig og venter

Hadde det vært opp til Evelyn Skeide hadde det vært oppstart av paintball i Elementpartners gamle fabrikk allerede i juni, men før de kan sette i gang må de få klarsignal fra Rauma kommune.

Over og ut for daglig post - sjekk hvilke dager du bør tømme postkassen

Tirsdag 7. juli er det slutt på daglige postutleveringer. Hvilke dager postbudet kommer på besøk, kan du sjekke på postens nettsider.

Alle ansatte ved Kleven Verft er sagt opp

De ansatte ved konkursrammede Kleven Verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal er sagt opp, men selskapet jobber videre med å skaffe nye eiere.

Kjørte til butikken i fylla – må betale 15.000 kroner

Handleturen ble dyr for mannen i 40-åra.

Harvest Magazine får prisen "Årets fjellgeit"

– At Harvest Magazine blir kåret til «Årets Fjellgeit» under Norsk Fjellfestival gjør oss veldig stolte og styrker følelsen av at vi er inne på noe riktig.

- Ei god turbok må være noe mer enn bare en skriftlig redegjørelse av hva som faktisk skjedde

Det er antakelig svært få land der naturen har influert diktekunsten i samme grad som i den norske nasjonallitteraturen. Natur-litteraturen har fulgt oss fra tidenes morgen, og da er det ikke unaturlig at Norsk Fjellfestival setter søkelyset på koplingen mellom fjell og skrivebord.

– Det kan nok hende jeg ender opp med å bli den «syvende far i huset»

Solrun Sylte innrømmer at det er en ensom jobb å være eneste fast ansatte i Norsk Fjellfestival, men får hun en kollega til med på laget, blir hun gjerne med noen år til.

Kommentar:

Festivalen skaper store ringvirkninger

Arrangementene til Norsk Fjellfestival kommer hele Rauma-samfunnet til gode. Ikke bare økonomisk, men også i form av styrket lokal identitet og økt stolthet.

Sp-lederen ber om geografiske tilpassede koronatiltak

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum frykter at tilliten til myndighetenes koronatiltak forsvinner hvis det ikke kommer unntak for områder med lav smitte.

Festivalavslutning i annerledesåret 2020

Årets Fjellfestival blir annerledes enn normalt på mange måter. Dette gjelder også for avslutningen, der planen er å få spredt folk rundt i det som har blitt kalt for «Ettertur».

mandag 06.07 2020

Ny «eventurlig» attraksjon

Mandag ble Norsk Tindesenters nye attraksjon for barnefamilier, «Eventurskogen», offisielt åpnet. – Dette tror vi kan bli det nye store, sier daglig leder Ivar Brennhovd ved Norsk Tindesenter.

UP med flere storkontroller denne uka:

Tar flere fartssyndere - øker innsatsen på hovedvegene

Til nå i år har UP tatt over 30 prosent flere førerkort på grunn av fart. Denne uka blir det storkontroller på flere av hovedvegene.