søndag 09.08 2020

Politiloggen:

Måtte avslutte støyende fest

Mye feststøy i fylket natt til søndag

Høie bekymret etter store fester – har plan for ny nedstenging

De yngre må ta større ansvar for å hindre en kraftig økning i koronasmitte, ber helseministeren. – Vi står overfor nye innstramminger hvis vi mister kontrollen.

Svindlere i sommersol

Tonje Hovde Skjelbostad fra Innfjorden er advokatfullmektig i advokatfirmaet Legalis og har mange års erfaring som avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet. Tonje jobber særlig med boligrett, fast eiendom, kjøpsrett, markedsføringsrett og forvaltningsrett. Hun vil skrive jevnlig i Åndalsnes Avis.

lørdag 08.08 2020

Bygger hytte ved Svartevatnet: – Vil være åpen for alle

I flere år har det blitt arbeida med å få på plass ei hytte ved Svartevatnet. Nå begynner prosjektet å ta form.

Stor oppslutning på 50-årsmarkeringen for Mardøla-aksjonen

– Følte vi var nødt til å reagere

– Av og til har politikerne propper i ørene. Da fungerer ikke demokratiet. Jeg følte at det var helt nødvendig å reagere. Det sa Mardøla-demonstrant og tidligere justisminister Odd Einar Dørum under fredagens 50-årsmarkering for Mardøla-aksjonen.

På plass i Eikesdal:

Gikk i fengsel for det de trodde på

Lars Dahle fra Mittet og Trygve Siira fra Averøy nektet å betale bota og ble fengslet i henholdsvis 14 og 10 dager tre år etter demonstrasjonene i Sandgrovbotn.

Problemer med e-avisa, løsning innen kl. 11.30

Jobber mot et eget bakeri: - Det skal være produsert så nært som det bare går

Frida Bromander startet bedriften Vøtå bakeri etter en lengre sykdomsperiode. Hun ser på surdeigsbrødene som hun lager som et håndverk.

fredag 07.08 2020

Den nye helse- og omsorgssjefen: – Jeg har ikke svarene alene

Margrete Grinaker Berle er Rauma kommunes nyansatte helse- og omsorgssjef. Hun er spent på den nye jobben, og utfordringene som venter.

Gjenåpningen av Norge settes på vent

Regjeringen innfører skjenkestopp og tråkker på bremsen for en rekke planlagte grep for gjenåpning. – Viktig å beholde kontrollen, sier helseministeren.

Ingen breddeidrettsåpning 1. september

Det blir ikke åpnet for breddeidrett i Norge fra 1. september, opplyser helseminister Bent Høie (H).

Røde Kors advarer utrente mot populære fjellturer

Etter en ny uke med flere redningsoppdrag advarer Røde Kors utrente som undervurderer turen til populære steder som Besseggen og Trolltunga.

50 år siden Mardøla-aksjonen - se de historiske bildene

Mardøla-aksjonen i Eikesdal i Møre og Romsdal endret politiske demonstrasjoner i Norge. Denne sommeren er det 50 år siden aksjonistene inntok fjellet.

Åtte på veg til Rampestreken: – Vi har sett den på Kompani Lauritzen

Ved foten av Nesaksla er det som regel folksomt. Som utgangspunkt for Rampestreken er det mange turister som samles her.

torsdag 06.08 2020

Bekymret Solberg varsler koronainnstramminger

Statsminister Erna Solberg (H) er bekymret over smittesituasjonen i Norge. Hun varsler derfor nye innstramminger og dropper lettelser av ulike tiltak.

Ingen linje i bratt friluftsliv i år

Selv om Rauma videregående skole kan glede seg over gode tall, er det ett skår i gleden. Det ble ikke mange nok elever til å starte opp den nye landslinja i år.

200 har fått skoleplass: - Vi er veldig godt fornøyde

På Rauma videregående skole er de klare for et nytt skoleår. Etter andreinntaket ser det ut til å bli et godt elevtall og mange fulle klasser.  

Slik blir skolestart 2020

Om to uker skal skolegårdene fylles opp med skolebarn i alle aldre. Toril Hovdenak sier at hun er ikke bekymret for skolestart, og at de grunnleggende reglene er gode nok.