20-åringen har fått plass på det islandske landslaget, og har OL i Sør-Korea som mål.

– Jeg ser fram til å komme i gang med sesongen etter mange måneder med trening og forberedelser. Jeg har ikke altfor store forhåpninger til de første rennene i Finland. Det aller viktigste blir å komme i gang. Forhåpentligvis så får jeg noen gode svar sjøl om konkurransen kommer til å være tøff i Nord-Finland. Det er flere landslag som har tatt turen dit. Gode finske og russiske løpere kommer nok til å være blant favorittene. Flere av dem som bruker å prege verdenscupen figurerer på startlistene ser jeg, sier Isak.

Internasjonal sesongåpning

Han er en av nesten 300 som har fått startplass i det som er den internasjonale sesongåpningen. Isak har primært tatt den lange turen fordi han er på jakt etter FIS-poeng. Det må han ha for å få mulighet til å gå verdenscuprenn. Stianson Pedersen har ambisjoner om å få prøve seg i den settingen. Hovedmålet er å kvalifisere seg for OL, sjøl om nåløyet er trangt. Det er flere islendinger som sikter seg inn mot det arrangementet. Isak som mot slutten av forrige sesong, gjorde det veldig bra i det islandske mesterskapet, har veldig lyst på OL.

– Har trent bra

Det var i etterkant av det islandske mesterskapet at Isak fikk tilbud om landslagsplass. Det til tross for at han fortsatt er ung i skisammenheng. Stianson Pedersen var aldri i tvil om at han skulle takke ja, da moras heimland fristet med landslagsplass. Langrennskulturen på Sagaøya er sterkere enn det Isak så for seg før han kom i kontakt med det islandske skiforbundet.

Går for Henning Skilag

Det er stigende interesse, og det er blant annet tre unge og lovende juniorer som går på skigymnaset i Meråker. Raumaværingen går fortsatt for Henning skilag i nasjonal sammenheng. Stianson Pedersen har i oppkjøringen fulgt treningsopplegget både til de og det islandske landslaget. Det har resultert i at det har blitt mange samlingsdøgn. Isak har i samarbeid med trenerne, prøvd å passe på slik at den totale belastningen ikke blir for stor.

Har funnet balansen

– Det er lett å gå i den klassiske fella å trene for mye. Men jeg føler at jeg så langt har klart å finne den rette balansen. Både landslagstreneren og Audun Kolstad som har det sportslige ansvaret i Henning skilag, har vært bevisste på at jeg må være flink til å kvile mellom øktene. Likeså lytte til de signalene som kroppen sender ut, sier Isak som har et langsiktig perspektiv på skisatsingen. Han vet at det tar tid å bli god.

Er tålmodig

– Jeg har for lengst innsett at det er viktig å være tålmodig. Det kommer til å ta noen år før jeg er oppe i tilsvarende treningsmengder som de beste. Jeg må ta hensyn til at jeg er ung og ikke har det samme treningsgrunnlaget som de som har konkurrert i mange år i seniorklassen. Jeg trener også en god del mindre enn de beste på min alder. Sånn sett har jeg mye å gå på, sier Isak som har hatt fokus på å utvikle både kapasitet, hurtighet og teknikk i oppkjøringen.