Agnes Sylte i Eurosko synes det ikke er lett å si hvorfor hun har lyktes med positive regnskapstall, men tror de har vært heldig.

– Det er ingen hokus pokus, men man må jo være fornuftig og prøve så godt vi kan. Det er viktig å holde seg til budsjett, handle inn i forhold til lagerplass og plass i butikken. Vi vet jo hva som går etter 13 års drift, sier hun.

Agnes Sylte kjøpte butikken av Berit Bruaset som måtte legge ned etter en skade.

Hun er  fornøyd med oppgraderingen av sentrum og ser det som veldig positivt at gårdeierne nå går sammen om videreutviklingen.

– Vi bare leier av Sønderland her, så vi er ikke med på de møtene. Men det å jobbe i fellesskap, er viktig.

Konkurranse

– Tror du de positive resultatene kan ha noe med å gjøre at dere er eneste skobutikken på Næs?

– Det gikk bra når Skoringen var her også. Selv om vi er eneste skobutikken, kan vi ikke bare leve av desserten. Vi må ta inn alt av utvalget; ikke bare det vi har lyst til, som klesbutikkene som selger sko, kan. Men det er klart vi er heldige på en måte. Vi har jo konkurranse fra Sigv. Kavli. Men konkurranse er bra, påpeker hun.

– Hva tenker du om konkurransen fra netthandelen?

– Ja, den er der, helt klar og er blitt stor.

– Vurderer dere å gå inn der?

– Eurosko er på nett. Våre kunder kan gå inn og handle på nett. Finner de sko de vil ha som vi har, kan de bestille den der, og hente den i butikken. Det er mulig å sende ut varer, men det gjør ikke vi, enda, sier Agnes som tidligere jobbet i databransjen.

– Jeg trives utrolig godt i butikken – blant folk!