Terje Vikås og Tale Grimstad Vikås fortalte i vår til Åndalsnes Avis at de skal rive alt innvendig i Grimstadgården i gågata og bygge om helt på nytt.

Totalrenovering

– Dette er ingen oppussing, vi skal renske alt inn til betongen, sa Terje til oss da.

Det andre lokalet i første etasje har stått ledig over lengre tid. Planen er å få inn forretningsdriver her, men det blir først etter at renoveringen er ferdig.

Samarbeid

– Under byggeperioden skal dette lokalet være prosjektkontor for byggeprosjektet, sier Terje Vikås.

– Hva tror du er grunnen til at det er vanskelig å få leid ut lokaler i Åndalsnes sentrum?

– Det er et komplisert spørsmål å svare på. Per i dag er det to handelssentra i Åndalsnes. Du har senteret på Øran og så Åndalsnes sentrum. Vi må få gjort Åndalsnes sentrum mer attraktivt.

Terje Vikås sier at har flere av gårdeierne i sentrum har satt i gang et samarbeid rundt dette. Konkret hva samarbeidet skal gå ut på vil han ikke komme inn på, og henviser til Jens Deunk, som er talsmann for dette samarbeidet.

Startskuddet for totalrenoveringen av Grimstadgården er 4. desember.

Handelslekkasje

Åge Sønderland eier bygården som kalles Bakgården. Han har sjøl drevet klesbutikken Vollan i bygget, men skal nå legge ned.

– Jeg har pr. i dag ingen som skal overta lokalene etter meg. Det er viktig å ta en ting av gangen, og så får jeg ta det når jeg har avsluttet min egen butikk. Jeg har ikke tenkt noe på det. Men bygget er oppdatert og renovert.

– Hvorfor tror du det er vanskelig å få leid ut lokaler i Åndalsnes?

– Det er enkelt og greit å svare på: Det bor for lite folk på Åndalsnes. Handelslekkasjen til Molde og Ålesund er for stor. Netthandel har ikke gjort seg så gjeldende enda. Det er heller ikke heldig at vi har delt oss i to med senter på Øran og så butikker i sentrum. Alt burde vært samlet, det hadde vært best for alle parter.

Han har ingen ideer om hvordan dette skal løses.

– Det er tusenkronersspørsmålet. Jeg har ikke noe svar på det.