Isfjorden Idrettslag ønsker å bygge en 7-erbane med kunstgress mellom skolen og kirken i Isforden. Banen er beregnet til å koste totalt 4,5 millioner kroner, og idrettslaget ønsker å få bygget banen allerede i sommerferien.

Fotballen i Isfjorden har i dag utfordringer med baneforholdene, fordi snøen forsvinner sent fra anleggene. Idrettslaget mener at den nye banen vil forlenge sesongen, avlaste Isfjordshallen og gi gresset på stadion en myk start på våren.

I sin behovsanalyse skriver klubben at:

«En kunstgressbane beliggende ved Isfjorden skole vil være med å gi barn og unge et bedre aktivitetstilbud på ettermiddagstid, og vil være et naturlig samlingspunkt for barn og ungdom. Isfjorden skole vil kunne bruke banen i skoletiden og dette gir elevene et flott aktivitetstilbud i friminutta.Et nærmiljøanlegg vil være med å gi barn i Isfjorden et utvidet tilbud gjennom store deler av året»

Prioritert for spillemidler

Kunstgressbane i Isfjorden er vedtatt og prioritert av kommunestyret i «Plan for idrettsanlegg og anlegg for fysisk aktivitet 2017». Anlegget er med dette vedtatt som prioritert anlegg for spillemidler i 2017.

Banen er planlagt bygget etter den såkalte «Åfarnesmodellen», og skal finansieres med 1/3 fra idrettslaget, 1/3 fra kommunen og 1/3 i spillemidler.

Siden idrettslaget ønsker å bygge allerede i sommer, haster det med å få ja fra politikerne. Rådmannen er i sin utredning positiv.

– Fotballgruppa i IIL har ca. 150 aktive som vil ha stor nytte av denne banen, og etableringen vil medføre en betydelig nivåheving av uteområdet ved Isfjorden skole.

Isfjorden idrettslag er villig til å ta på seg drifts- og vedlikeholdsansvaret den nye banen, og IIL er videre villig til å overta drifts- og vedlikeholdsansvaret for gressbaner og det øvrige idrettsanlegget i Hensengan.

– Jeg er veldig fornøyd med at de kan bygge etter «Åfarnesmodellen». Jeg tror den er gunstig for kommunen, sa Oddbjørn Vassli i formannskapsmøtet.

– Burde vært inne i budsjettet

Investeringen ligger ikke inne i budsjettet for 2017 eller i økonomiplanen for kommende fireårsperiode.

I formannskapet tirsdag ga politikerne sin prinsipielle tilslutning til prosjektet, men endelig vedtak om finansiering gjøres i forbindelse med budsjettrevisjon i juli.

Selv om alle politikerne stemte ja til prosjektet, synes flere det er uheldig at en slik søknad kommer utenom budsjettbehandlingen.

– Det er mange kommer med slike prosjekt. Jeg er selvsagt for å bygge banen, men spørsmålet er når. Dette burde vært en del av budsjettdiskusjonen, sier Magnhild Vik (Sp).

– Jeg har ikke tenkt til å stemme nei. Men dette er et problem som går igjen – det blir litt tilfeldig hvor det blir anlegg. Det blir hos dem som er ivrige, og det blir ikke nødvendigvis prioritert etter riktighet og viktighet, sier Arne Steffen Lillehagen (V).

– Vi burde egentlig vente på budsjettjusteringen. Det er ikke gitt at alle som søker får ja, sier Ellinor Torsgård Solheim (Sp).

– Er vedtatt

Marit Nauste tok derimot til orde for at prosjektet allerede er vedtatt i planen.

– Det er ikke tilfeldig at denne saken kommer opp nå. At det ikke er lagt inn i budsjett, er en annen side av saken, sier hun.

– Dette er viktig for idrettslaget, men det er også med på å komplettere skoleanlegget. Jeg synes løsningen er god, sier Lars Olav Hustad (H).

Saken skal opp til behandling i neste kommunestyremøte