Festdagen kunne neppe begynt bedre. Selv om det regnet i morgentimene, klarnet det opp til kampstart for J16 laget til Langfjorden, og de knuste Molde hele 9-1.

Fotballskolen som begynte etterpå var også en suksess, med over 100 deltagere.

Og da stadion offisielt ble åpnet senere på ettermiddagen, var alle fulle av ros til klubben, til dugnadsgjengen, til foreldrene, til spillerne og alle andre som får Langfjorden FK til å være Langfjorden FK.

- Dette er en stor dag for LFK. Vi har mye å feire i år. Vi fyller 40 år, vi har en ny stadion og J16-laget vårt vant Norway Cup, sier leder av klubben, Lillian Dahle.

Selv om selvsagt både 40-årsjubileet og Norway Cup ble et tema i mange av talene, skal dette markeres senere. I dag var det stadion som fikk oppmerksomhet.

- De som kjenner oss vet at vi tidligere hadde en gressbane. Den kunne vi spille på fire månder i året, så den nye banen her oppe markerer en ny tidsregning for oss. Det var noe vi hadde dømt om lenge, og vi startet for omtrent et år siden. Noen måneder senere stod banen klar, sier hun.

Hun takket prosjektgruppa og hele dugnadsgjengen på Åfarnes, som stod på for å realisere stadion og som fortsatt står på.

- En spesiell takk går til Jo Herje som ledet arbeidet. Vi ønsket oss noen som hadde stadion i hodet som det første de tenkte på når de våknet og det siste de tenkte på når de la seg. Og det fikk vi, sier hun.

- Det er tre ord som beskriver aktiviteten i Langfjorden fotballklubb. Dugnad, engasjement og positivitet. Det er enkelt å sitte i styret når det er så mange som står på. Tusen takk til alle som bidrar, sier hun.

Gave til vinnerne

Ordfører Lars Olav Hustad trakk også fram den store innsatsen Langfjorden fotballklubb har lagt ned for å få stadion ferdig.

Han hadde også med en gave til Norway Cup-vinnerne fra Rauma kommune og Invisible Connections.

- Hele Rauma er stolte av dere, sa han.

Også flere idrettslag og fotballkretsen hadde gave med til jubilanten, og generalsponsor Sparebanken Møre ga klubben en gave på 200.000 kroner.

- Vi vil være en engasjert bank, og vi vil støtte idrett i hele fylket. Vi er stolte av å være sponsoren til LFK, sa banksjef Heidi Dahle.

Langfjorden Fotballklubb fikk også en hilsen fra selveste FIFA, overrakt av Kabelo Bosilong fra Sør-Afrika.

- Dette er en stor dag. Det gir både gode og sterke følelser å stå her i dag, sa klubbens første leder, Kjetil Siem, som nå jobber i FIFA. Han gikk på ungdomsskolen da klubben ble stiftet.

Presidenten åpnet stadion

Fredag var landslaget på besøk i Rauma, og J16-laget fikk spille og spise lunsj med landslaget.

Presidenten i Norges fotballforbund, Terje Svensen takket for dagen i går.

- En stor takk fra troppen for gjestfriheten og mottakelsen vi fikk i går, sier han.

Han håper at noen av de som i dag trener på Langfjordens nye bane, blir å se på toppnivå.

- Det er ikke slik at alle de store spillerne kommer fra store byer. Jeg håper noen av dere vil bruke denne banen mye, og bli med til toppen, sier han.

Også han fokuserte på frivilligheten i talen sn.

- Det er det viktigste i norsk fotball. Uten dere stopper det opp, sier han.

Det var presidenten som åpnet stadion offisiellt, ved å skjære løs ballonger som fikk fly avgårde.