– Vi kom på fredag og skal reise hjem igjen i dag, men vi kunne gjerne vært ei uke til, forteller Christina Gautvik fra Eide.

Sammen med familien og naboene har hun benyttet anledningen til å ta en helgetur i finværet til Åndalsnes.

– Jeg gikk på skole her da jeg var yngre og fikk lyst til å besøke stedet igjen, forteller Christina.

Veldig fornøyde

ÅA treffer Christina sammen med mannen Kjell Roar Skotheimsvik, datteren June Skotheimsvik, søsteren og naboen Lena Gautvik, Lenas mann Arild Visnes og deres sønn William Visnes.

Sammen har de valgt å ta inn på Mjelva camping for helgeturen til Åndalsnes og når ÅA treffer dem ute i finværet, søndag, er de to familiene ivrig opptatt på campingplassens minigolfbane.

– Har dere vært her før?

– Nei dette er første gangen vi camper akkurat her, forteller Kjell Roar.

– Hvordan har turen vært så langt?

– Vi er veldig fornøyde. Egentlig hadde vi tenkt å ta en tur til Trollstigen, men da vi kom fikk vi høre at det var stengt, sier Arild.

Denne gjengen fra Eide besøkte Mjelva camping for første gang denne helga. Fra venstre: Arild Visnes, William Visnes med hunden Rocky, Lena Gautvik, Kjell Roar Skotheimsvik, Christina Gautvik og June Skotheimsvik. Foto: Jarl G. Sandholm

Ei hektisk tid

Daglig leder og eier av Mjelva camping, Dag Kåre Mjelva kan også bekrefte at det er mange besøkende fra andre kommuner i fylket som stikker innom på helgetur når finværsdagene dukker opp om våren.

– Vi åpnet campingplassen sist onsdag og når finværet kom nå i helga ble det plutselig mange besøkende. Mange av dem som besøker oss er også folk som har vært her flere ganger før, forteller Dag Kåre.

Han har brukt hele forrige måned til å forberede åpningen og det er mye som skal på plass før sesongen kan starte.

– Det er oppussing, vedlikehold og innkjøp. Alt som har vært pakket ned til vinteren skal på plass igjen.

Daglig leder og eier av Mjelva camping, Dag Kåre Mjelva går ei travel tid i møte. Foto: Jarl G. Sandholm

Velsignet med kronekursen

Dag Kåre kan fortelle at fjorårets sesong var veldig bra og han er optimist også foran årets sesong.

– Jeg tror nok den lave kronekursen gjør at mange velger å feriere i Norge, og for oss er selvfølgelig også været en viktig faktor.

– Hva slags type mennesker er det som kommer innom her, er det folk fra både innland og utland?

– Det er mange barnefamilier, men vi har vel egentlig hele aldersspekteret. På Kristi Himmelfartsdag og i pinsen er det stort sett nordmenn og det samme gjelder juli, mens det i juni er mange fra fra Tyskland og Nederland. Ellers har vi mange nasjonaliteter her, i fjor var alle verdensdelene representert.

– Hvordan blir det med sommerferie for dere som jobber her?

– Det blir ingen sommerferie, men vi prøver å få tid til noen helgeturer i blant.