Aksjonisten Alfred Nielsen er fornøyd. Eller, han frykter han bare er midlertidig fornøyd.

Han er fornøyd med at Statens vegvesen har satt opp ei lystavle som forteller bilistene hvilken hastighet de har i 60-sona på Holmemstranda. Men han er ikke fornøyd med at denne tavla er beskrevet som midlertidig, og han er ikke fornøyd med at det er ei tavle som gjør oppmerksom på hastigheten bare i retning Åfarnes.

– Vi ser at farten i gjennomsnitt er betydelig redusert, men vi ser også at det tilsvarende ikke har skjedd med trafikken i motsatt retning. Det bekymrer meg fordi ei slik lystavle åpenbart vekker folk og er en virkningsfull påminnelse om å holde farten nede, sier Alfred Nielsen.

–Dette betyr at du toner med demonstrasjonene dine framover?

– Både ja og nei. Jeg er veldig glad for at Statens vegvesen har gjennomført fartsmålingen slik de lovde for over ett år siden og jeg er glad for at de har satt opp denne lystavla. Men som sagt, det bekymrer meg veldig dersom denne tavla snart blir tatt ned igjen. Det vil være å bringe hele problematikken tilbake til null. Det bekymrer meg også at det ikke er ei tavle i motsatt retning. Det bør det bli gjort noe med.

– Dette er ikke bare en sak for meg personlig, det er en sak for alle andre som bor her og for alle andre rundt omkring som daglig plages med at for stor fart i trafikken, sier Alfred Nielsen.

Han legger til slutt til at problemet med en slik sak som dette, er at ulike etater skyver ansvaret fra seg og over til andre.

- Dette fører til slutt til total handlingslammelse, sier Alfred Nielsen.