I forrige uke fikk han beskjed om at han er ferdig som Wonderland-direktør. Fredag hadde han sin siste arbeidsdag.

- Så det er uenighet med styret som er årsaken til at du er ferdig som sjef for Wonderland?

- Ja, jeg har ikke fått noen begrunnelse fra styrets side for at jeg ikke fikk fortsette, annet enn at det er en utfordrende situasjon. Vi ønsket et eierskap med sterkere kapital i ryggen. Vi har ikke fått det, og da er dette en naturlig konsekvens. Så det var ikke noe sjokk for meg, sier Jon Daniel Nesje til Åndalsnes Avis. Vi møter ham på ferja mellom Åfarnes og Sølsnes på hans siste tur som pendler til Rauma.

Nye eiere i sommer

Han sier at Wonderland AS fikk nye eiere i sommer, og at det da ble et nytt styre.

- Og et nytt styre gjør sine vurderinger til strategi. Vi hadde en strategirunde i forrige uke som jeg opplevde var bra. Men realitetene; de finansielle mulighetene til å gjennomføre i forhold til strategi er jo begrenset, og da; ja, det er bakgrunnen. Vi ønsket mer kapital inn i selskapet og har ikke fått det. Da er det stramt og vanskelig å gjennomføre de strategiene som vi legger opp til.

- Er dette et valg du sjøl har tatt?

- Er du vonbroten?

- Vi hadde veldig mange planer for Wonderland, og de blir jeg ikke en del av, så det er klart at det er leit. Det er et fantastisk flott selskap som jeg forlater. Jeg håper det blir godt ivaretatt i hendene på noen nye.

Ikke levert resultater

- Det har vært en lang forhistorie fram til dette, og vi har hatt en situasjon der vi ikke har levert de resultater vi hadde tenkt. Det førte også til at dem som er eiere i dag kom inn. Og da ser jeg dette som en naturlig konsekvens, sier Nesje.

- Nå skal jeg bruke god tid til å finne ut hva jeg har lyst til. Jeg har mange tanker, men jeg tror at det er lurt å prøve å bruke litt tid. Jeg kjenner meg sjøl så godt, at det tar vel ikke så lang tid før jeg er brennende engasjert i noe annet. Slik er jeg sammenskrudd.

Er blitt glad i Rauma

- Jeg har blitt utrolig glad i Rauma-samfunnet, som jeg ikke har hatt noe forhold til før. Og det har vært en rivende utvikling i Rauma på de 15 åra som det har vært artig å være med på. Jeg har jo engasjert meg i andre virksomheter med utgangspunkt i Nordveggen, Romsdal Innovasjon og Trygt vegarbeid. Jeg synes det er mange positive tendenser, men også utfordringer å sørge for å sikre at man har perspektiv ut over de nære ting.

Han mener det er naturlig at han trekker seg ut av engasjementene han har i andre selskaper i Rauma fordi han har fått posisjonene gjennom sin rolle i Wonderland.

- Dette er ikke noen større dramatikk. Vi hadde møte for de ansatte i går, Lars (Stenerud) og jeg. Det håndterte vi på en god og profesjonell måte. Jeg ønsker Lars all mulig lykke til.