Wonderland, sammen med designbyrået Inventas, får 540.000 kroner i innovasjonsstøtte. Sammen skal de utrede og utvikle nye tjenester omkring søvn.

– Vi jobber kontinuerlig for å tilby kundene best mulig søvn og velvære. Dette krever nytenkning og innovasjon. Tradisjonelt har søvn handlet om produkter som seng og madrass. Vi ønsker å tilnærme oss søvn på en helhetlig måte. Ved å bli kjent med forbrukers vaner og søvnadferd, kan Wonderland tilby nye tjenester og produkter tilpasset individuelle behov, sier Arne Ove Grøvdal, innovasjonssjef i Wonderland, i en pressemelding.

16 prosjekter

Det er åttende gang det deles ut midler gjennom Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP). 7,5 millioner kroner fordeles på 16 norske innovasjonsprosjekter.

Ifølge Anne E. Bull, rådgiver ved Norsk design- og arkitektursenter (DOGA), gir årets utvalgte prosjekter et godt øyeblikksbilde av det som skjer på innovasjonssiden i norsk næringsliv akkurat nå.

– Målet er å øke konkurransekraften i norsk næringsliv gjennom å utvikle nye produkter, tjenester, prosesser eller organisasjonsformer. I år har vi valgt ut en rekke spennende prosjekter innen blant annet bærekraft, velferdsteknologi, forretningsutvikling og havbruk, sier hun.

DIP-programmet finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet og ledes av DOGA i samarbeid med Norges forskningsråd og Innovasjon Norge.