Det var mye hoiing og høg latter da lyden av «sjampanje»-flaska ble åpnet og korka gikk i taket. For fredag formiddag var det rett og slett feststemning i kantina på Wonderland AS. Grunnen er denne:

– Vi er av Møbelringen kåret til årets leverandør 2016. Dette er en pris som henger veldig, veldig høgt hos oss. Den er også litt spesiell for oss, for bak prisen ligger det hard jobbing. Dette er en skikkelig lagseier, sier markedssjef i Wonderland, Kurt Arild Dahle.

– Stemt fram av «folket»

Han forklarer at Møbelringen er Wonderland sin største kunde.

– Prisen betyr også mye for oss fordi det er litt sånn at den stemmes fram av folket, legger administrerende direktør i bedriften, Jon Daniel Nesje, til.

De to forklarer at Møbelringen har cirka 74 butikker i hele landet.

– Fordi butikkene ofte er drevet av lokale folk som er lenge i bransjen, har de også mye fagkunnskap. Nå har samtlige butikker blitt bedt om å sette opp ett navn de ønsker skal bli årets leverandør. Butikkene er fordelt i seks regioner. Vi er på topp i fem av dem. Og i den siste står vi som nummer to, fortalte en stolt Dahle under markeringen i kantina.

– Lagseier

Leverandørene ble målt på mange ulike kriterier, og Dahle trekker spesielt fram kriterier som leveringsdyktighet, reklamasjonsbehandling, lønnsomhet og sørvis.

– Kåringa viser at vi leverer godt på alle. Og den viser at det er hele verdikjeden som teller. Det er det som er litt artig med denne prisen. Vi hadde ikke stått her i dag, hadde det ikke vært for hver og en av dere. Dette er en lagseier, sa han videre, henvendt til alle de 90 ansatte i bedriften.

– Hard konkurranse

Nesje sier det heller ikke er en lett konkurranse å vinne.

– Møbelringen har veldig mange, både norske og utenlandske, leverandører. Dette er noe vi har måttet jobbe hardt for å få til.

Dahle sier prisen definitivt vil påvirke bedriftens renommé.

– Og så er det en bekreftelse på at det vi gjør er rett.

Solveig Unhjem, som har jobbet i fabrikken siden 1997, sier prisen er veldig gledelig.

– Det er ei oppmuntring for oss som jobber på golvet også. Det er kjempebra!