Det telles ned til Raumarock i raumasamfunnet. Og det telles ned også hos politiet i Rauma og Vestnes. Men fungerende lensmann Vebjørn Bale sier at erfaringene fra tidligere år ligger i bunnen for planleggingen også i år. Han er også snar med å skryte av Raumarock som har gjort gode forberedelser og nøye risikovurderinger som er gjort kjent for politiet. Han sier også at det skal arrangeres et møte nå i forkant av helga der detaljer blir gjennomgått sammen med arrangøren.

– Vi kommer til å ha ekstra mannskap ute og det har vi også hatt tidligere. Fire ekstra folk på fredag og fem på lørdag, forteller Bale. To politifolk vil dessuten ha den ordinære politivakta i Rauma og Vestnes og vil ikke bli låst til arrangementet på Åndalsnes.

– Hva med konserten på Trollstigen på fredag. Setter politiet inn folk der?

– Nei, det er ikke lagt opp til noen ekstra politiinnsats der. Arrangøren må ta seg av parkeringen og Mesta har kontinuerlig trafikkdirigenter ute. Det er klart det kan bli trafikale utfordringer i anledning et slikt arrangement, men vi håper at det skal ordne seg ved at arrangøren tar høgde for disse utfordringene, sier Bale.