Trønderen var i mange år bosatt i Ålesund, men flyttet tilbake til Trondheim for seks år siden. Dette har likevel ikke stoppet ham fra å fortsette i jobben som sikkerhetsleder for festivalen.

Godt samarbeid

– Jeg begynte å jobbe som vanlig sikkerhetsvakt i Eventsystemer, så de første åra var jeg vanlig bakkemannskap.

– Hva var det som gjorde at du fikk sjefsjobben for sikkerhet?

– Det var vel evnen min til å få flere aktører til å jobbe sammen, og det å se muligheten til å utnytte disse aktørene bedre. Det går på alt fra planlegging til å få til et godt samarbeid mellom politi, brann, vaktselskap og arrangør. Der har Raumarock alltid vært flinke. Men det manglet litt på å gjøre det mest mulig effektivt. Så der kom jeg inn. Til sammen er vi 23 personer på sikkerhet under festivalen.

Årets høgdepunkt

– Hvordan endte en trønder opp med å være med på festival innerst i Romsdalen?

– Jeg bodde i over ti år i Ålesund, og vegen derfra til Åndalsnes er kort. Så jeg har vært med på alt fra åpningen av kulturhuset til da Raumarock åpnet rockepub. Raumarock er den beste uka jeg har i hele året det!

– Er det grunnen til at du kommer tilbake år etter år?

– Helt klart. Det er et fantastisk miljø, folk og stemning. Og så er jo all den bra musikken en fin bonus.

Man blir sett

I tillegg til Raumarock har han jobbet både på Jugendfest, Ålesund Live og Sommerfesten på Giske. Han har også jobbet under UKA i Trondheim og en rekke andre festivaler i Midt-Norge. Men Raumarock skiller seg ut.

– Det er en godt etablert festival hvor publikum vet de får kvalitet! Det handler også om at festivalen ikke er så stor. Det gjør at publikum føler seg sett. Du blir ikke det på større festivaler.

En innovativ festival

Men det er ikke den eneste rosen han har på lager.

– Raumarock har også vært svært innovative i form av ting som Raumarockakademiet, rocketoget og ikke minst konsertene på Nesaksla. De har alltid vært litt i front, og det gjør at folk kommer tilbake.

– Er det spesielle sikkerhetsutfordringer med konserten på fjellet?

– Nei, ikke i seg sjøl. Men det er klart det er en del som må tenkes på i forbindelse med rigging og ikke minst helikoptertransport.

Fløy nesten på havet

– Hva er ditt beste minne om Raumarock?

– Å, hjelpe meg. Det er mange! Hmmm. For min egen del må det være da Kvelertak spilte i 2014. Stemningen var helt fantastisk, til tross for grått vær. De hadde publikum helt med seg. Og så liker jeg jo bandet godt sjøl da, he he.

– Du nevner god stemning. Oppfører publikum på Raumarock seg fint?

– Det er eksemplariske! Jeg har jobbet på mange festivaler. Og det som kjennetegner publikum på Raumarock er at de hører etter. Mange tror at det å jobbe i sikkerhetsbransjen er å kjefte, men det er jo ikke det. Vi vil lage en best mulig festival, og det er publikum i Rauma med på.

– Har du et verste minne?

– Det som kunne gått dårlig på Raumarock har gått bra. Det var et år vi fikk en vindkule som var så ille at vi måtte ta ned alt av gjerder og telt. Vi fryktet at scena skulle blåse på sjøen. Men da så vi at alle rutinene våre fungerte til punkt og prikke! Jeg vil likevel helst ikke oppleve det igjen.