Planleggingsmøte for årets festivalområde; Sigurd Brevik, Anders Sæbø og Kevin Kolstad. Foto: Evy Kavli

– Jeg trenger jo ikke kjøpe billett til meg sjøl, men mora og tanta mi ville få med seg torsdagskvelden. Da er det jo både MOS og Åge på programmet. Tenk at Åge skal varme opp for MOS. Det er stas, spøker Malo.

Han trives veldig godt som frivillig på festivalkontoret og har jobbet der i tre uker allerede.

– Der er fint å kunne ha noe å fylle dagene med, sier han.

Treg start

Det er god stemning blant de frivillige på kontoret vel en uke før festivalen dras i gang, og forhåndssalget er som det pleier.

– Litt tregt. Men det er vi vant med fra tidligere år. Vi vet folk er sene med å handle, men det tar seg alltid opp mot slutten, sier Trine Schei.

– Har dere nok frivillige nå da?

– Vi trenger fortsatt frivillige til både rigg og under selve festivalen. Det er bare å melde seg på, enten her på kontoret eller på vår hjemmeside på nett, sier Schei.

Hun forteller at folk er flinke til å komme innom for en prat og en kopp kaffe.

– Alle er velkomne innom og vi har et godt utvalg av T-skjorter, smiler hun.

Riggingen

Alt skal være klappet og klart for rigging allerede mandag. Torsdagen møtte vi sjefen for rigginga, Andres Sæbø, som sammen med Sigurd Brevik hadde planleggingsmøte ute i det fri med Kevin Kolstad på Tindesenteret.

– Det er perfeksjonisme vi snakker om her nå, påpeker Sæbø.

– Blir det noe annerledes enn i fjor på festivalområdet?

– Å ja, men det skal bli en overraskelse, spøker han.

Han må til slutt innrømme at det meste blir som i fjor, men at kanskje maten vil bli litt annerledes.

– Alt er i rute, og nå snakker vi om et gjerde vi skal ha på baksiden, slik at vanlige folk skal få kunne komme seg inn på Tindesenteret gjennom bakdøren. Hovedinngangen blir jo en del av festivalområdet, som i fjor, forteller Sæbø.

Podtown

Ifølge en pressemelding fra RaumaRock, vil oppsettet av Podtown på parkeringsplassen på kulturhuset være på plass allerede onsdag 01. august.

Festivalen starter med konserten på Nesaksla torsdag med Bare Egil og Tea Megaard. Også fredag vil det bli utekonsert, med Janove, på Trollstigen. Det er nytt av året.

Så går det slag i salg med konserter på de to scenene på festivalområdet fredag og lørdag kveld.