Lørdag kunne han fortelle at han og hans gruppe ikke har landet på hva Frp vil gå for når kjøkken i helsehuset kommer opp som sak i formannskapet på mandag. Rådmann Oddbjørn Vassli råder formannskapet til å ikke bygge kjøkken for kok-server i helsehuset, slik avtalen med Wenaas krever. Han råder dem også til å la være å bygge kjøkken på nabotomta.

- Helt nødvendig utredning

- For min del var jeg forberedt på at det ville bli en dyrere driftsmodell å ha kjøkken inn i helsehuset. Det overrasket meg ikke. Men jeg synes det var helt nødvendig å få det klargjort, slik at det ikke bare blir tro og synsing. Nå har vi et mye bedre faktagrunnlag for å gjøre et vedtak, sier han.

Frp stemte imot spørsmålet om å realitetsbehandle saka i forrige kommunestyremøte.

- Hva tenker du om prosessen?

- Problemet er selvfølgelig at det kommer nye ting rett før byggestart, betingelser ved ei gave. Det er ikke bra. Godtar man de setter man demokratiet på spill. For meg og mi gruppe er det helt umulig å bli med på å sette demokratiet til side.

- Ikke noe gave, egentlig

Antonsen mener også at gavefaktoren ikke lenger er så lukrativ.

- Det er ikke noen gave, egentlig. Det hadde gått omtrent opp i opp med økte kostnader. Det er et veldig viktig moment.

- Hva har skjedd?

- Intensjonsavtalen ble undertegnet i april 2014, uten noen krav så vidt jeg kunne se. I februar kom det tilbud om seks nye millioner fra Wenaas for å bygge produksjonskjøkken i helsehuset, noe vi gikk imot. Og nå truet han med å trekke de 35 millionene. Det er merkelig, for det var jo underskrevet en intensjonsavtale, sier Antonsen og konkluderer med at verken han eller hans politiske kolleger har helt klart for seg hva som har foregått.

- Det virker spesielt. Jeg har gått i den tro at dette har vært klart. Hva slags kommunikasjonssvikt, eller hvor, har jeg ingen anelse om, legger han til.

- Hva synes du om Wenaas sin opptreden i denne saka?

- Jeg vil ikke synse så mye mer enn det jeg har sagt. Jeg tror det ligger i korta hva vi mener, egentlig.

Åndalsnes Avis har i helga ikke lykkes i å komme i kontakt med verken Lars Wenaas eller ordfører Lars Olav Hustad.