Kim Hugo Nyheim blir ny trener for ÅIFs fotballgutter i 4. divisjon. Med i trenerteamet får han Erik Brekken og Geir Christer Nygård. Avtalen er å fullføre årets sesong etter at Rune Skeide nylig trakk seg med umiddelbar virkning.

- Jeg er interessert i at det skal bli bra til slutt og at vi skal berge plassen, sier Nyheim om ambisjonen han har med laget.

Nyheim kjenner spillerne godt fra før - mange av dem har han hatt på skolen, og de fleste guttene på laget er så unge, at det ikke er lenge siden de var elever og han var lærer.

- Det er en fin gjeng. Jeg kjenner dem fra før, og det gjør det enkelt – jeg vet både fotballmessig og menneskelig hvem de er, sier han.

Mange styrker i laget

Nyheim mener det bor mange styrker i laget:

- Det er mange spillere med tekniske ferdigheter. Det er gode ballspillere på laget. Og så er nøkkelen til suksess at vi blir bedre foran de to målene. Vi må score mer mål. Vi må framover på banen – vi skal vise ungdommelig overmot å gå i strupen på motstanderne, uansett hvem vi møter, sier Nyheim.

Fredag møter de Vestnes/Varfjell borte.

Han lover å jobbe videre med mye av det grunnlaget som Rune Skeide har lagt.

- Men vi må bli flinkere til å forsvare oss og score mer mål. I kampene i år har det gjerne vært jevnspilt midt på banen, og så har det vært slik at motstanderne har scoret.

- Men det er et ungt lag – det kan også være en svakhet?

- Det er alltid en utfordring om en ikke har kontinuitetsbærere. Man bør ha spillere i alle aldersgrupper. En 15-åring burde ha en 25-åring å se opp til - ikke en 17-åring. Og det er jo voksne folk de møter i en fysisk divisjon med veldig gode spillere. Sunndal har for eksempel mange gode spillere med erfaring fra 1. divisjon. Det er ingen på vårt lag som har den ballasten.

Henter hjem spillere

I disse dager starter studiene opp igjen. Tre av spillerne studerer i Trondheim, og disse ønsker han og klubben å hente hjem til kampene.

- Det har vært en diskusjon om hjemlige spillere og dem som bor borte. Nå har vi en del som bor borte som er positive for miljøet, og de vil jeg ha med, selv om de studerer midlertidig. Det er en endring i forhold til Rune Skeides kurs. Men hvis hovedmålet er å berge plassen, så må vi justere kursen etter det.

De tre som bor i Trondheim, er Torkil Høgset, Erlend Venge og Martin Malones.

- Jeg har ikke fått drøftet det så nøye med dem sjøl. ÅIF er i hvert fall positiv til å hente dem hjem ved behov.

- De guttene som studerer borte har bidratt veldig bra. Derfor mener jeg det ikke er noe problem å ta dem hjem til kamper. Kanskje er det også lettere å beholde dem i ÅIF etter at de er ferdig med å studere? sier Nyheim.

Skal spille sjøl

Han presiserer at spillere utenfra kun er et supplement.

- Vi skal berge plassen med dem som først og fremst bor i Rauma. Det er vi som må gjøre dette i lag. Og spillerne har lyst til å prøve å få det til.

- Skal du spille sjøl?

- Ja, jeg er registrert som spiller og spilte halvannen omgang mot Sunndal. Men det er ikke hovedoppgaven. Men skulle det bli aktuelt, så har jeg ned Erik og Geir Christer som ressurser på sidelinja.

Nyheim har sagt ja til å lede laget de ni resterende kampene; seks borte og tre hjemme.

Kim Hugo Nyheim har denne sesongen vært trener for ÅIFs G16-lag. Levi Mikalsen overtar og har fått hovedansvaret sammen med Petter Stette og Kjetil Sæther.

PS: Nyheim leder sin første trening i kveld kll. 19.30 på Øran.