Raumasenteret Eiendom AS (RE) ble etablert som kjøpesenter i 2002. Nå søker de om dispensasjon fra kommunedelplan for Åndalsnes – om bruksendring av 3. etasje i Raumasenteret. Ansvarlig søker er Setra drift AS, ved Ola Inge Sæther, som er styreleder i Raumasenteret Eiendom AS. Selskapet skriver i sin søknad at de ønsker å etablere et hotell med 19 rom der det tidligere var en kafeteria.

I 2012 fikk selskapet en ny eierstruktur med tre likeverdige eiere; Kroken Invest AS, Norutbygg AS og Dagligvaregårdene AS (Norgesgruppen). Norutbygg AS er selskapets forvalter.

Etter omorganiseringen av RE, la styret en strategi på utvikling av Raumasenteret med tilhørende investeringsramme, skriver de i sin søknad til Rauma kommune.

«Kort fortalt kan det sies at RE fra 2012 har vært gjennom en kontinuerlig prosess med renovering, ombygging og tilbygg. Kjøpesenterets bygningsmasse og tekniske anlegg holder i dag en god standard iht. byggeforskriftenes TEK 10.»

Vil bygge i østre del

Raumasenteret forvalter i dag et bruttoareal på cirka 5 500 kvadratmeter med en grunnflate på 4.170 kvadratmeter. De har godkjenning for 4.800 kvadratmeter detaljhandel og 770 kvadratmeter med plasskrevende handel. Det er senterets østre del i 3. etasje som det her er snakk om å bygge om til hotell. Etasjen er opprinnelig godkjent for bar/selskapslokale og som en del av kjøpesenteret.

De skriver i sin søknad om bruksendring at kjøpesenterforskriften gir begrensede mulighet for utvidelse av mer areal til detaljhandel.

«En utvidelse av 2. etasje, ble løst med å ta godkjent areal i 3. etasje. Anvendelse av 3. etasje må derfor rettes mot annen bruk enn detaljhandel».

Mener overnattingskapasiteten er for liten

Reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke ble kontaktet for uttalelse vedrørende overnattingskapasitet i Rauma. Hennes fakta og vurderinger er brukt som bakteppe i søknaden. De påpeker at Rauma kommune har reiseliv som et satsingsområde og at de flere ganger i året må avvise bedrifter, turister og messer på grunn av for lite overnattingskapasitet.

– Driften av 19 hotellrom ser vi på som et godt supplement for senterets spisested og en viktig tilvekst til økt overnattingskapasiteten i Rauma kommune, skriver de i sin søknad.

De tre eierne ønsker ikke å stille til intervju på nåværende tidspunkt i prosessen.