Det opplyser Richard Merlid som drar i gang arrangementet sammen med Kevin Kolstad. De to gjør det i privat regi og håper på god oppslutning onsdag 27. mai.

- I mange år har fjellfolk fra Rauma besøkt Nepal. De senere årene har også fjellfolk fra Nepal bidratt til å gjøre fjellene i Rauma lettere tilgjengelige, ved at Sherpaer har bygget stier. Romsdalseggen og Rampestreken ville aldri blitt så kjente og populære, hadde det ikke vært for innsatsen disse gjorde med bygginga av Romsdalstrappa og oppstiginga fra Vengesdalen. Nå er det vår tur til å hjelpe, heter det i gruppa på Facebook.

Skrikende behov

- De enorme ødeleggelsene som har kommet etter jordskjelvet har skapt et skrikende behov for hjelp. De trenger rent vann, mat og helsehjelp, samt bistand til evakuering og annen krisehåndtering. Nå er det vår tur til å stille opp, forteller Merlid.

Det er seint om ettermiddagen onsdag 27. mai at arrangementet finner sted. De som deltar i konkurranseklassene starter sist, de som går i trim og deltar uten tid starter tidligere. Det er påmeldingsavgift hvor alt går til "Rauma støtter Nepal