Det sier prosjektleder i Nordveggen AS, Ane Marte Almås Hammerø. Det er utviklingsselskapet sammen med Norsk Fjellfestival som nå har tatt initiativ til en innsamling for de jordskjelvrammede i Nepal.

– Vår tur nå

– Vi håper på et bredt lokalt engasjement i denne saken. Sherpaer har bidratt il å gjøre viktige turistattraksjoner i Rauma mer tilgjengelige. Nå er det vår tur til å hjelpe dem, sier Hammerø.

Initiativtakerne har fått laget en plakat som blir hengt opp både i Romsdalstrappa og ellers rundt om ulike steder i kommunen.Målet er å samle inn minst 200.000 kroner i løpet av den nærmeste måneden. Hammerø og Sylte mener dette er et realistisk mål.

– Mange måter

– Vi håper nå at lokale lag og foreninger, barnehager, skoleklasser, bedrifter og vennegjenger vil finne sine måter å bidra på. Det kan være å selge saft eller boller ved turmål eller på Nebba, det kan være støttearrangementer, salg, auksjoner eller annet. Her er det bare fantasien som setter begrensninger, mener de.

De oppfordrer til at man setter innsamla midler i forbindelse med denne aksjonen, på Røde Kors sitt nettsted.

– På den måten så har vi oversikt over hvor mange som bidrar lokalt, mener de.

– Det er bare fantasien som setter begrensninger i måten vi ønsker å samle inn penger på. Kanskje noen kan bære med seg noen liter med saft opp Romsdalstrappa og selge for eksempel på Andersmyra eller på utkikkspunktet? Kanskje noen kan gå rundt på dørene sammen med Rauma Røde Kors for å samle inn penger? Kanskje noen kan ha basar i sentrum en lørdag?

– Bruk fantasien, folkens. Dette skal vi klare, mener de ansvarlige i Nordveggen AS og Norsk Fjellfestival.

– Takknemlig

– Det er veldig både riktig og viktig at Rauma vil samle inn penger for å hjelpe de som så sårt trenger det i hjemlandet mitt. De har behov for alt. Jeg hjelper gjerne til i forbindelse med en slik innsamlingsaksjon her i kommunen, sier Satya Ram Rwnabasu som kommer fra Katmandu i Nepal. Han har sitt virke på Åndalsnes, hos PostNord på Øran.

Han vil sjøl reise hjem til sine i sommer. Både for å få ei oversikt over det forferdelige som har skjedd, og besøke sin som skal være i god behold.

Les mer i torsdagens papiravis her