En mann i 20-åra pådro seg moderate skader og ble sendt med luftambulanse til Ålesund sjukehus etter en arbeidsulykke mandag. Tilstanden hans er stabil, ifølge sjukehuset.

Ulykka skjedde mandag kveld inne i Innfjordstunnelen da mannen kom i klem mellom en traktor og en gravemaskin. Politiet ble varslet kl. 21.24.

Gjennomgår hendelsen

Tirsdag ettermiddag møttes byggherre Statens vegvesen og entreprenørene til byggemøte for å gjennomgå hendelsen.

– Denne ulykka er så alvorlig, at vi går gjennom den med egne prosedyrer, der vi får beskrevet hendelsen fra entreprenøren. Så rapporterer vi videre i vårt system mot regionvegkontoret og Vegdirektoratet for å få læring over til andre prosjekt, sier prosjektleder i Vegvesenet, Halgeir Brudeseth.

Risikofylt arbeid

– Er det farlig å jobbe i tunnelen?

– Ja, det er risikofylt arbeid. Men vi gjør hva vi kan for å minimalisere risiko og unngå at det skal skje ulykker som dette.

– Mye ressurser er satt inn både fra entreprenøren og byggherres side gjennom vernerunde, sikker jobb-analyser, risikoanalyser og oppfølging av entreprenøren gjennom byggemøter. Det er en veldig stor del av vår oppfølging og entreprenørens egen oppfølging å prøve og hindre at ulykker skal skje, sier Brudeset.

Fram til mandag har de i tunnelarbeidene på Sørsida vært forskånet for ulykker med personskader:

Ingen uhell med personskader

– Vi har ikke hatt noen uhell med byggingen av Vågstrandstunnelen, og heller ikke med Måndals- og Innfjordstunnelen. Og det har vært lagt ned veldig mange arbeidstimer totalt.

– Er årsaka fokuset på sikkerhet?

– Ja, det er nok medvirkende til det, mener Brudeset.

Tunnelarbeidet startet opp sommeren 2011 med bygging av Vågstrandstunnelen.

Nedsatt granskingsgruppe

Hovedentreprenør AF Gruppen har etter mandagens ulykke nedsatt en egen granskingsgruppe som jobber med saka fra deres side.

Mannen i 20-åra, som ble skadd, er ansatt hos underentreprenøren Busengdal Transport AS.