Det er Trond Lønseth som er daglig leder i selskapet som eier eiendommen i Strandgata på Åndalsnes. Der har byggevarekjeden Montér hatt butikk på ene siden av vegen, og trelastlager på andre siden av vegen. I helga flytter de butikken og lageret til de tidligere fabrikklokalene til PartnerPlast i samme gate.

– Hva kommer dere til å gjøre med bygget og eiendommen?

– Vi tok det opp seinest nå på onsdag, i et styremøte. Svaret er at vi vet ikke. Enten må vi leie ut som det står, kanskje pusse opp litt og tilpasse ny leietaker. Utvikling er et alternativ, eller salg. Dette er en kjempefin eiendom, og jeg tror ikke det er mange eiendommer med like god beliggenhet som dette på Åndalsnes, svarer Lønseth.

Han peker samtidig på et dilemma for dem som eiere.

– Lavere betalingsvilje

– Dilemmaet er at du har samme byggekostnader på Åndalsnes, som i resten av landet, men betalingsviljen er lavere. Det ser vi av det som blir omsatt av boliger der inne. Dermed blir det vanskeligere å regne heim et utviklingsprosjekt der, enn for eksempel i Molde, for der er betalingsviljen høgere. I Molde er vi nå i gang med et stort prosjekt der vi bygger 44 små leiligheter midt i Molde sentrum.

– Vil kontakte kommunen

Lønset sier at han trolig i neste uke kommer til å ringe ordfører eller rådmannen i Rauma, for å høre om hvilke planer de har for området rundt.

– Det er mye positivt som skjer der, sier han og nevner helsehuset og Kvartal 1.

Lønseth sier det er naturlig å se både Montér-bygget, og det gule nabobygget, som de også eier, under ett.

– Det er naturlig. Det tror jeg også en eventuell kjøper vil se på som en fordel.

– Hva er eiendommen verdt?

– Vi skal innhente takst. Før det vil jeg ikke spekulere i noen sum.

– I hvor god stand er butikkbygget?

– Vi har holdt det i stand, men det er et slitt bygg. Vi må ta en takst, og se hva som må gjøres. Jeg vil tro at om noen vil bruke det, må det pusses opp. Men det vil jo fremdeles være et gammelt bygg, sier Lønseth.

Rauma kommune har kjøpt den delen av tomta som byggvarekjeden hadde sitt trelastlager.