– Nå bygger vi opp en helt ny butikk som, til forskjell fra de lokalene vi har i dag, har de standarder som man forventer fra en moderne butikk, sier daglig leder Arve Fiva.

– Det betyr at utformingen vil gi en helt annen handleopplevelse, både for kunder og ansatte.

Slipper å krysse gaten

I tillegg utvider Montér lagerkapasiteten kraftig.

– Det er nok den delen av virksomheten som får den største oppgraderingen. Og det er den som trenger det mest. Alle i Åndalsnes og Rauma vet nok hvordan det til tider kan være utenfor her med trafikk, folk som skal ut og inn av butikken og ikke minst kryssende trafikk ut og inn av lageret. Med den omsetningen vi har i dag er det å ha hovedgaten gjennom bedriften en uholdbar situasjon.

Det er mange kunder som har vært lite fornøyde med det som mange regner som trafikkfarlig. Det har også vært uhell, men Fiva understreker at det ikke har vært Montérs feil. Samtidig sier han at tilbakemeldingen fra kundene er at de skjønner at dette ikke har vært lett for Montér heller.

Men nå skal både kunder og ansatte slippe å krysse gaten. Hele Montér samles nå i nyoppussede lokaler i de gamle lokalene til Partnerplast.

– Det er rett på skrå over her, så folk kan bare kjøre dit de kjørte før, sier Fiva og flirer.

Bedre logistikk

– Bare at nå er alt på ett plan, selv vi som har sittet her på loftet i de gamle lokalene våre kommer nå i samme etasje som butikk og lager. Det blir både HMS-messig og logistikkmessig en ny og bedre hverdag for oss.

Også for kundene vil det bli store forandringer.

– Det blir mye mer vareutvalg og ikke minst langt bedre utstilling av varene. Kundene vil nå kunne ta og kjenne på varene på en helt annen måte enn før, både når det gjelder verktøy, baderom, kjøkken, gulv tak og så videre. Vi får også en egen proffavdeling som mer innrettet mot det markedet.

Akkurat hvor mye større den nye butikken blir kan ikke Fiva tallfeste.

– Men det viktigste er at plassen nå bli utnyttet på en helt annen og mye bedre måte. Det skal bli mye mer effektivt. Dagens butikk passer bedre til slik driften var for femten-tjue år siden. Da solgte vi ubehandlet materiale og folk gjorde mye mer selv hjemme. Nå skal ting være mest mulig ferdig, slik at det bare er å montere. I den nye butikken er både lager, presentasjon og butikk lagt opp til det.

Det nye bygget eies av Lønseth Eiendom, mens inventaret og innredning gjøres av Montér.

– Vi overtar bygget 15. juni, og planen er å ha feståpning i slutten av august.

Ny verden

Og de ansatte gleder seg enda mer enn ham til å flytte, sier Fiva. Noe Arne Rasmussen bekrefter.

– Jeg har jobbet her siden 1994 og har vel vært her lengst av alle nå. Det blir en ny verden å komme inn i ny butikk, og jeg gleder meg. Spesielt det å få et nytt uteområde. Dagens er jo en katastrofe. Å komme under ett tak blir glimrende. Det ser jeg virkelig fram til!