Rundt klokken halv to i natt fikk grunneier Inge Flovik melding om at veien opp fra Fylkesvei 64 ved Holmemstranda og opp i marka var vasket bort av regnet.

500 meter vei borte

– Vi ble oppringt av noen naboer av vegen i natt, som hadde hørt buldring, sier Inge Flovik på telefon til Åndalsnes Avis lørdag morgen.

Han sier at 500 meter av den nederste delen av veiene er helt ødelagt.

– Den ser rett og slett ikke ut, og det er ikke mulig å kjøre ned der med bil. Så hytteeierne på Nysetra vil ikke komme seg helt ned til fylkesveien med bil.

Reparasjon

Han forteller at de nå forsøker å få tak i gravemaskiner og lastebiler, slik at de kan få ryddet opp og gjort veien kjørbar igjen.

– Vi vet ikke hvor mange biler som står fast oppe i fjellet, men det er garantert noen på hyttene på Nysetra.

Ut på fylkesveien

Han vet ikke når veien kan bli åpnet igjen.

– Vi håper på å få ordnet dette i løpet av dagen, men det er ikke bare bare å få tak i lastebiler og gravemaskiner på en lørdag. Men vi har noen på vei dit nå.

Da raset gikk i natt fikk de sendt ut en gravemaskin som ryddet opp på fylkesveien, da det hadde runnet veimasse ut i veien.

– Det var ikke slik at veien ble stengt, sier Flovik.

– Men storbiler måtte stå og vente noen minutter. Nå som det er dagslys skal vi se hvor store skadene på veien opp til fjellet er, og så får vi håpe på at det går fort å få ordnet dette.

Årsaken ser ut til å være en stikkrenne på veien som var blitt tettet igjen av greiner