Da vi snakket med Odd Nordstoga før konserten han holdt under åpningen av Norsk Fjellfestival, røpet han at han ville bli litt lenger på festivalen denne gangen. Han røpet også at noen i festivalen hadde lagt planer for noen aktiviteter. Håpet hans var at det ikke skulle bli noe som involverte høyde. Det ønsket fikk han slett ikke oppfylt.

Hylte?

For Stein P. Aasheim dro likegodt Odd Nordstoga, og sistnevntes 15 år gamle sønn, opp på fjelltoppen Bispen!

Aasheim har postet bilder på sin Facebook-side, og har skrevet at det var en fin tur, og at Nordstoga og han skiltes som venner.

– Nå er det sikkert mange som lurer på hva en fyr som Odd Nordstoga snakker om når han henger etter fingertuppene over svimlende avgrunner og ikke finner tak for føttene, skriver Aasheim i bildeteksten.

– Det hadde vært utrolig fristende å si noe om det. Bare litt. Men jeg har taushetsplikt. Det skulle bare mangle. Jeg kan ikke plapre om slikt til gud og hvermann. Det tror jeg alle forstår. Det som skjer i taulaget, det blir i taulaget, som det heter i taulaget. Men såpass kan jeg si, at den der ”Grisen står og hyler” har fått en helt annen betydning etter denne turen.

– Akkurat det får stå for Aasheims regning, sier Odd Nordstoga, og humrer.  Vi traff ham i resepsjonen på Grand Hotel Bellevue tirsdag morgen, dagen etter at turen var et faktum.

– Har du vært med på slik fjellklatring før?

– Nei, jeg har vel ikke det. Jeg har vært på Beseggen, det er jo litt høgde. Men ikke noe som dette, nei. Dette var mye høyere. Jeg trodde det skulle være litt ekkelt, men det var mest gøy. Det var en fantastisk tur.

Trygt med Stein P.

Han sier det ikke var en så veldig tung tur.

– Det var kanskje litt tungt å komme seg ned igjen. Men annet enn at jeg er litt stiv i dag, så var det ikke veldig tungt. Og så var det viktig å ikke skli.

Han roser Aasheims dyktighet.

– Når man er under vingene til Stein P. så er det trygt. Han er jo en erfaren mann. Neste gang får det blir Romsdalshorn, tenker jeg.

Nordstoga sier at også sønnen syntes turen var stas.

– Han syntes det var kjempespennende.

I kontrakten?

– Dere var heldige med været?

– Ja, vi hadde en fantastisk utsikt, masse luft, langt ned og det var et flott skue å se skyene som kom og forsvant mellom fjelltoppene. Og vi hadde mye sol.

– Fikk du tatt noen bilder, eller var du mer opptatt av å holde deg fast?

– Jeg fikk tatt en del bilder, ja.

– Frister det til gjentakelse?

– Absolutt! Nå har jeg én topp i Romsdal. Så nå er det bare å starte telle, ti på topp, he he.

– Så neste gang fjellfestivalen inviterer deg, så legger du inn i kontrakten at det skal være minst én fjelltur?

– Ja, det må vi få med. Det var ekstra deilig å bare ha en fridag, egentlig. Kan heller legge inn i kontrakten at jeg skal ha en ekstra fridag, sier Nordstoga og humrer.

Får mye frisk luft

Utover sommeren skal det bli både ferie og spillejobber på ham.

– Det er stort sett spillejobber hver helg, og så ferierer jeg inne i mellom. Nå på torsdag skal vi spille på Sommeråpent, midt ute på Hardangervidda. Det er jo et fjell. Så skal jeg spille på turisthytten på Halne på fredag. Og så blir det Bremanger og noen konserter til. Men det blir mye fri i sommer også.

– Når jeg hører listen over plasser du skal spille, så er du mye i friluft, skjønner jeg.

– Ja, det blir det. I Norge om sommeren blir det mye utekonserter.

– Hvordan var konserten på Bøstøl på søndag?

– Det var veldig trivelig og koselig. Det var masse folk og god stemning.

Nå går turen fra Rauma til Loen.

– Da får jeg jo sett enda et fjell, avslutter Nordstoga.