Daglig leder av Norsk Fjellfestival, Solrun Sylte, var glad for at regnet som var meldt søndag ikke hadde meldt sin ankomst i det Norsk Fjellfestival for 2018 ble åpnet.

– Støtt festivalen

Vanligvis pleier man ikke være på Bøstolen før siste helgen under festivalen, men i år hadde man gjort en ny vri, og begynte der. Sylte påpekte derfor at det ikke var noe  på Bøstløen i fjellfestivalens regi neste helg.

Med over 150 arrangementer i løpet av den uken festivalen varer er det en sprek og vital  festival som kan markere sitt tjuende år. I den forbindelse er det laget en pin som selges kun under denne festivalen. Sylte oppfordret folk til å kjøpe både det og t-skjorter, samt handle mat bodene bak scena.

– Sammen med sponsorene er det det som holder liv i festivalen, sa hun. – Og det er det som betaler honoraret til Odd Nordstoga som skal spille til slutt i dag, sa hun.

Iq-test og staur

Folk samlet i skråningen mot scena, og rundt regnet var det et sted mellom sju hundre og tusen personer som hadde tatt turen.

Det var en rekke aktiviteter som spikring, store puslespill, bæring av staur, hengekøyer og hesteskokasting for både store og små.

– Dette pusliespillet er en skikkelig iq-test, sa Anne-Grethe Tomren da hun og datteren Lilliana Emilie forsøkte å sette sammen en rekke biter til et sammenhengende bilde.

En annen som gjorde en solid innsats var to år gamle Matias Stokke, som bar staur.

– Jeg er fra Vågstranda, forklarer mamma Torunn Aarset Stokke.

– Vi kommer opp til festivalen hvert år og har tenkt oss på litt klatring i år. I tillegg skal vi ta en tur over Romsdalseggen, men vi venter til etter festivalen, for da er det nok mindre trafikk, haha.

Norsk mat til svensker

Under et telt stod Magnhild Vik og serverte tradisjonsrik bondekost. To som fikk smake både råmelkskolle med rødsaft, samt flatbrød med rømme var Otto Zhou og Alfred Isaac fra Sverige.

– Vi er sommervikarer på Helsehuset i sommer, forklarer Otto.

– Og da vi hørte om denne fjellfestivalen måtte vi jo hive oss med, tilføyer Alfred. – Men om vi blir med på mer utover uken, får vi se på. Det er i hvert fall mye artig som skal skje.

De synes begge Rauma er kjempevakkert og de trives.

– Folk har tatt så godt i mot oss og er så vennlige, sier de begge omtrent i munnen på hverandre.

Og maten falt i smak.

Regnet kom

Det var også mulig å kjøpe hamburgere, pølser, rømmegrøt, sveler, kaffe, brus og en rekke andre ting. Og med fin scenedekor og vimpler overalt var det rene feststemningen oppe i fjellet.

Til slutt kom Odd Nordstoga på scena. Akkurat i tidet til at regnet begynte...