Bjørn Bakke, som bor på Marstein, observerte syklisten og informerte henne om at hun ikke kunne campe der.

Ville være trygg

Kvinna svarte at det var for dyrt å ta inn på campingplass og ifølge Bakke ville hun ikke flytte seg.

Det var flere vitner som hadde sett kvinna, og de tok kontakt med leder i menighetsrådet Per Knut Bersås.

– Dette dreide seg om en hyggelig og religiøs dame i 60-åra, som ville ligge en plass der hun følte seg trygg for natta, sier Bersås på telefon til Åndalsnes Avis mandag ettermiddag.

– Jeg dro til kirka og forklarte henne at det var generelt forbud mot å campe på kirkegarder og parkeringsplasser som tilhører kirkegarder, i Norge. Hun pakket da sammen og dro sin veg.

Respektløst

Jorunn Marstein er mandag formiddag på graven til mannen på kirkegarden ved Kors kirke for å vanne og stelle. Hun liker dårlig det hun får høre om teltinga.

– Det er rett og slett ikke akseptabelt! Man har ingen respekt når man tar seg til rette på den måten. Dette synes jeg ingenting om!

Lite problem

Bersås mener derimot at han har vært borte i verre saker enn dette ved kirka.

– Det har hendt seg at campingbiler har tatt seg til rette på parkeringsplassen. Og vi kan ikke gjøre unntak for noen. Det er totalforbud.

Hans Oskar Gaustadnes, driftsleder i Rauma kirkelige fellesråd, sier også at dette var verre før.

– Etter at forbudsskiltet mot camping kom opp for noen år siden kan jeg ikke huske at vi har hatt slike saker. De fleste respekterer skiltet.

Forsøkte flere plasser

Ifølge et annet vitne som Åndalsnes Avis har snakket med spurte kvinna på sin ferd ned mot Åndalsnes om hun kunne få overnatte på et jorde et stykke fra kirka.

– Vi sa da at det bare var noen få kilometer til nærmeste campingplass og hun kunne dra dit, forklarer personen som kvinna kontaktet. Vedkommende vil ikke ha navnet i avisa.

– Hun syklet da videre.

Flere vitner meldte ifra til leder i menighetsrådet om at sykkelturisten hadde satte opp teltet sitt midt mellom gravsteinene. – Respektløst, sier pårørende. Foto: Bjørn Bakke