I vinter fikk ei fullsatt Voll kirke ta del i Ingrid Sæbøs første konsert på heimebane. En konsert jazzmusikeren minnes med glede.

– Det var fullsatt kirke, og helt overveldendes, sier hun og forteller at de med tanke på et mulig album, ordnet det slik at konserten ble tatt opp.

– Og det ble så bra! Så dette kan vi gi, ut sier musikeren som spiller både saksofon og klarinett.

Og med «vi» sikter hun til resten av medlemmene i Ingrid Sæbø kvartett; Tricia Boutté på vokal, Tommy Hattrem på kontrabass og Askjell Molvær på piano.

Klar for slippfest

Utgivelsen, som innebærer at albumet med navnet «An evening with Ingrid Sæbø», blir å finne i alle digitale musikalske tjenester, skjer fredag 6. juli.

Da Åndalsnes Avis ringer torsdag formiddag, sitter artisten sjøl i frisørstolen, og torsdagskvelden blir det slippfest. Fordi hun sjøl har spilleoppdrag fredag kveld, blir det ikke slippkonsert da, men Sæbø gleder seg stort til kvartetten skal spille førjazz-konsert i Molde domkirke søndag 15. juli. Og torsdagen i jazzen følger de opp med nok en konsert; denne gangen i Alexandraparken.

Album kan være drahjelp

Kvartetten skal også til vinteren holde konsert i Oslo, der Sæbø har bodd siden 2012 – da hun bestemte seg for å satse som musiker.

Hun forteller at hun de siste par åra har greid å etablere seg som artist, og at albumet som nå kommer, er ei investering i karrieren. For store økonomiske forventninger har hun ikke til album-slippet.

– Nei, på det er det vanskelig å tjene penger. Det er heller det motsatte, sier hun.

– Men vi, kvartetten, håper på flere spilleoppdrag, og da kan det hjelpe å vide fram at vi har spilt inn album.

Samtidig forteller hun at det å få gi ut et album er noe hun har ønsket nesten så lenge hun kan huske.

– Det føles fantastisk og det er spennende å jobbe mot et større mål.

På albumet får vi ifølge Sæbø høre hennes favoritt; gammeljazzen, med utgangspunkt i Louis Armstrong sitt repertoar.

– Hva blir det neste målet ditt som artist?

– Det er å skrive mer musikk sjøl.