Daglig leder av Eide & Frilund AS, Beate Kavli Volstad, bekrefter at de har hatt ei arbeidsulykke som har ført til alvorlig skade

– Dette skjedde ute på barnehagen på Åfarnes. Det var en av våre ansatte som har falt av en minidumper under transport. Sjåføren av minidumperen skulle flytte på noe jord, og så bestemte han seg for å stå på. Dette var i kupert terreng, og han ramlet av. Han dro først på legevakta, men ble sendt heim med beskjed om at han bare var forslått. Han oppsøkte så sjukehuset for røntgen, og fikk der påvist brudd i ryggen, forklarer Volstad.

Hun sier vedkommende er gangbar, men for tida ikke arbeidsfør.

– Han kommer til å bli bra igjen, og er ved godt mot, legger hun til.

– Når skjedde dette?

– 30. mai.

– Er det rutinemessig meldt til politi og Arbeidstilsynet?

– Det ble meldt til Arbeidstilsynet så snart det var klart at det var alvorlig skade det var snakk om. I første rekke var tilbakemeldingen fra undersøkende lege at det ikke var alvorlig, og da er det ikke noe krav om å melde. Så snart alvorlighetsgrad ble konstatert ble det meldt Arbeidstilsyn og Nav. Politi ble varslet i dag, svarer Volstad.

Plikter å melde fra

Arbeidstilsynet skriver på sine nettsider at arbeidsgiver har plikt til å varsle Arbeidstilsynet og nærmeste politimyndighet når det skjer en alvorlig ulykke. Dette gjelder dødsulykker og ulykker som har ført til alvorlig skade. Arbeidstilsynet har satt opp ni punkt som karakteriserer begrepet « alvorlig skade». Skjelettskade (unntatt enkle brister eller brudd på fingre eller tær) er ett av punktene. Tilsynsleder hos Arbeidstilsynet, Inger Marie Seth, sier de mottok varsel om ulykka den 12. juni, og at saka blir fulgt opp fra deres side.