Jan Møllerhaug er tilbake på jobb i PartnerPlast på Åndalsnes når vi prater med ham mandag morgen. Det er litt lite folk på jobb, så noen heltemottakelse ble det ikke. Men han klager ikke.

Godt forberedt

– Formen er fin den, sier Møllerhaug, og høres uforskammet frisk og rask ut.

Men det er kanskje ikke så rart. Han både sykler, løper og går på ski, og deltar både i triatlon og løp som Birken ellers i året. For uforberedt kan man ikke være når man skal løpe ultraløpet «Hornindal Rundt» og gjøre det på 11 timer, 43 minutt og 25 sekund.

Det holdt til vinnertid i sin egen klasse (menn 50-54) og 19. plass totalt av til sammen 149 deltakere

– Jeg er fornøyd med tida, ja. Spesielt siden det er første gang jeg deltar.

Sleit etter 45 km

Han er heller ikke fremmed for å delta igjen.

– Hadde du spurt meg rett etter løpet ville jeg nok svart noe annet, sier Møllerhaug og humrer.

– Men det var en fantastisk vakker natur å løpe i.

Løpet regnes som et av det tøffeste i verden, og det går over tjue fjellposter og har 5600 høgdemeter som skal forseres.

– Jeg slet litt rundt 45-km, men det var jeg forberedt på. Det var tungt, ikke minst på grunn av alle stigningene, men ikke et eneste sekund tenkte jeg på å bryte. Jeg var forberedt på at jeg ville slite litt rundt det antall kilometer. Det er normalt.

Sjokkis og cola

Det var også flere løpere fra Rauma med. Knut-Leo Sæther, også han fra Isfjorden IL, og Bjørn Inge Hepsø, Jo-Andre Herje og Tove Sødahl fra Åndalsnes er blant disse. Samtlige fullførte.

– Hva spiser man for å få i seg nok energi til å løpe i 11 timer?

– Da går det på Japp og Cola!

– Jeg hadde forventet å høre om noe litt sunnere men ...

– Jeg spiste også noe energibarer, men det beste er Japp og Cola!