Juryen gir i år Raumastatuetten til Langfjordens Jenter 16-lag. Det er første gang et lag blir tildelt denne prisen.

Laget har hatt en eventyrlig sesong, med seier på Norway Cup som det store høydepunktet.

Talentfulle utøvere

Raumastatuetten deles ut av Romsdalsmartnan og Åndalsnes Avis, og skal gå til en utøver i alderen 12 til 19 år.

- Komiteen hadde i år flere aktuelle kanddater. Det skal svært mye til for at en pris skal deles ut til en kandidat på tolv år. Juryen ønsker i utgangspunktet å se hvilken utvikling kandidatene har hatt, og vektlegger stigende resultater, heter det i begrunnelsen.

I kriteriene for statuetten heter det at vinnerne skal være en talentfull utøver fra kommunen, og at det kan være to vinnere om juryen finner grunn til det. Juryen har valgt å være fleksible i år:

- Årets vinner er et resultat av en langsiktig plan, hvor klubben som kandidaten representerer, legger ned utallige dugnadstimer. Kandidaten ble kretsmester i 2015 og er favoritt til å vinne i 2016. I år toppet det seg med å vinne Norway Cup i fotball. Det er flere kandidater som hver for seg er allsidige og holder et høyt nivå. Siden det vil være urettferdig å tildele statuetten til en enkelt spiller, har komiteen valgt å være litt fleksibel i forhold til kriteriene, mener juryen.

Dette er vinnerne:

Langfjordens J16 består av June Herje og Sandra Rød Ask, Guro Dahle, Vilde Lange, Mari Aasli, Emilie Stener, Ine Holsbøvåg, Oline Kavli Ree, Marthe Sofie Motland, Synne Nygård, Lone Dahle Skomsø, Louise Nakken, Sunniva Siem, Maja Naalsund, Thea Hatlen, Isabell Flovikholm og Eira Skjelbostad Moen.

Lagets trenere er Johan Skomsø, Vidar Moen og Eline Østerud.

- Betyr mye

Det var Isabel Flovikholm som tok imot prisen på vegne av laget.

- Dette er veldig stort for oss. Vi er en liten klubb, og det er moro å få satt oss på kartet, sier hun etter utdelingen.

- Visste dere at dere skulle få denne prisen på forhånd?

- Vi fikk beskjed på forrige trening om at vi måtte møte opp her i dag. Så vi har nok spekulert litt; vi har tenkt tanken, smiler hun.

Laget har hatt en eventyrlig sesong, og det har gått slag i slag etter Norway Cup seieren. Forrige helg trente de med landslaget, og de har blitt gjort stas på ved flere anledninger.

- Å møte landslaget var veldig motiverende og inspirerende. Man får lyst til å gi litt ekstra og fortsette å jobbe hardt, slik at man kanskje kan komme opp på deres nivå en dag, sier hun.

De har fortsatt seks seriekamper igjen av sesongen.

- Vi fortsetter å holde trykket oppe. Målet vårt nå er å bli kretsmestere, og vi prøver å ta med oss den gode følelsen vi har etter alt som har skjedd inn i kampene, sier hun.