Det var onsdag like før klokka 19 at et snøskred gikk i Mjelvahammeren i Romsdalen.

Ser du nøye på videoen, ser du en person som befinner seg midt mellom snømassene, som velter ned fjellsida på begge sider. I tillegg til personen i fjellveggen, står en annen og sikrer.

- Det hadde akkurat klatret folk der skredet gikk. Bra at det gikk bra, sier Edda Thorsrud, som filmet det som skjedde. Hun sto på trygg avstand av skredet.

- Det første jeg tenker er at jeg er glad jeg ikke var der. Jeg kunne fort ha vært der, sier Hagen.

Han sier at det er litt uvanlig at man som sportsklatrer må ta hensyn til snø og skredfare.

- Men vi har alltid vært klar over, og ofte opplevd, at det har rast i nærheten av Mjelvahammeren. Men jeg har aldri opplevd at det har gått et så stort ras der før. Det er spesielt.

- Jeg vet godt hva som er problemet. Men når en skal klatre på ei varm sommerklippe er det ikke så lett å løfte blikket tusen meter opp og se hva som er over en. Man er ikke i et slik modus når man klatrer, sier han.

- Dette en påminnelse om at vi har helt spesielle forhold for øyeblikket, sier han.

Han er glad for at videoen publiseres og mener det er viktig å dele erfaringen slik at alle som har lyst til å ta seg en klatretur kan være klar over at akkurat nå er det en sjans å ta. For i ettermiddag og kveld er det ikke usannsynlig at det kommer ned enda mer snø, når varmen trenger ned i snødekket, sier Hagen.