- Det er stort at vi nå er klare for semifinale om noen timer, sa Oline Ree Kavli, Synne Nygård og Lone Dahle Skomsø etter at semifinaleplassen var sikret.

Oline, Synne og Lone er tre av i alt åtte Rauma-jenter som er å finne i Langfjorden/Træff-troppen som helt siden de kom til Oslo, har vært tydelige på at de har medaljeambisjoner i Norway Cup.

Lone sa til Åndalsnes Avis tidligere i uka at det hadde vært utrolig stort med en ny finale to år etter at de vant.

Nå er Mittet-jenta og de andre raumaværingene bare en kamp unna finalespill. Træff/Langfjorden er garantert to kamper til selv om det skulle bli tap i kveldens kamp. For de tapende semifinalistene spiller om bronse.

Muligheten for medalje er stor for Dahle Skomsø som opplevde sitt stolteste øyeblikk som fotballspiller da hun og Langfjorden-jentene hevet pokalen over hodet etter triumfen for to år siden. Det kan by seg en ny mulighet til det på lørdag.

Smilte bredt

Oline, Synne og Lone var naturligvis i godt humør etter at semifinaleplassen var sikret. De tre som har vært med på mange store Langfjorden-øyeblikk, synes det er stas å være lagvenninne med Sara Fornes som har bøttet inn mål i sluttspillet.

Gossen-jenta var et helt angrep alene i kvartfinalen hvor det var Tynset som hadde den første store sjansen. Det ble vanskelig for nordøsterdølene å vinne da de ikke klarte å få ballen over målstreken.

- Vi forsto det var god mulighet for seier og videre avansement da Sara ordnet 2-0, sa noen av de lokale som er med på Langfjorden/Træff-eventyret i den eldste jenteklassen.

Samarbeidsklubben fra Rauma og Molde tok mer og mer over etter en oppløftende Tynset-start. Hedmarkingene manglet det som er Langfjorden/Træffs aller viktigste våpen. Nemlig en spiss i landslagsklasse som har den verdifulle evnen at hun er i stand til å avgjøre kamper på egen hånd.

Lader opp til finalen

Trener Johan Skomsø var også en blid mann etter kampslutt.

Jentene fikk lov til å kjenne på godfølelsen det er å vinne en kvartfinale i en så stor og prestisjefylt turnering som det Norway Cup er, men så startet forberedelsene inn mot semifinalen som skal spilles halv seks fredag kveld.

Skomsø var opptatt av restitusjonsbiten. Han beordret jentene til å fylle på med mat og drikke. Deretter bar det til hotellet hvor de har base.

Det er i Oslo sentrum at han, jentene og resten av støtteapparatet skal legge slagplanen som skal gi finalespill i morgen. Muligheten for at jentene får spille om den største pokalen er stor dersom spillerne er like på som de var i kvartfinalen.