Torsdag spilte laget åttendedelsfinale mot Kjelsås. Der ble det stopp for talentene fra Isfjorden og Åndalsnes etter 0-1-tap.

Isfjorden ble hardt straffet da klubben for første gang i historien var representert i en elleverkamp i en åttendelsfinale i Norway Cup. Rødtrøyene gikk på et surt 0-1-tap for Kjelsås.

- Vi var litt uoppmerksomme på et frispark og det ble dessverre avgjørende, sa Willy Haugland etter at fløyta hadde gått for full tid og Isfjorden var ute av Norway Cup.

Det var lov å være skuffet der og da over at kvartfinalen gikk fløyten Men den gode 2002-årgangen kommer nok til å se litt annerledes på det når de får ristet av seg den verste skuffelsen. Laget har knapt sluppet inn mål og vært bunnsolide bakover. Mange scoringer har det også blitt.

Det ble som forventet en tett og tøff batalje da Isfjorden og Kjelsås tørnet sammen. Begge lagene var forholdsvis fysisk sterke og godt organiserte. Det ujevne underlaget innbød ikke til godt spill. Begge lagene valgte derfor pfte langpasninger fremfor småspill.

Ludvik Vold Hovde var på sett og vis det beste angrepsvåpenet. Måndalingens lange innkast skapte mange halvsjanser i et oppgjør hvor Isfjorden skapte mindre enn de gjorde i de andre kampene.

Reiser heim

Det var mye Kjelsås sin fortjeneste. Oslo-klubben som har hatt en forkjærlighet for Egil Drillo Olsens fotballfilosofi i en årrekke, var godt organiserte. De lå det meste av kampen med sju-åtte spillere bak ballen. Hovedstadslaget var lite villige til å sende folk fremover. De var tålmodige og ventet på å få en mulighet. Den kom etter et langt frispark. Isfjorden slurvet med markeringen og ble hardt straffet. Rett etterpå måtte lagets gode keeper strekke seg ut i full lengde.

Det hadde stått 2-0 om det ikke var for ar sisteskansen fikk noen fingre på ballen.

Trener Haugland berømmet guttene for innsatsen. De hadde som han påpekte grunn til å være stolt over den innsatsen som er lagt ned de fem siste dagene. Det er grunn til å feire både innsatsen og prestasjonen.

Det var i torsdag ettermiddag usikkert når Isfjorden-guttene og deres respektive familier satte kursen heim. De fleste så for seg at de vendte blikket mot Rauma på torsdag eller fredag.

Klubbrekord

Men laget har likevel med satt klubbrekord. Ingen andre 11-lag på guttesiden har kommet lenger i Norway Cup.

- Vi hadde noen gode årganger på 1980-tallet. Men det var etter det jeg kan huske og forstår på andre som var med i den perioden, ingen som kom så langt som til åttendelsfinale. Det bør kanskje nevnes at det var flere lag i G 16-klassen på den tiden selv om det fortsatt er en av de største og tøffeste klassene. Det er ingen tvil om at denne gjengen har stått for en stor prestasjon, sa Joachim Torp før kampen.