Sammen med østerrikeren Philipp Brugger startet Kilian Jornet fra Rabben i Isfjorden klokka 03.15 natt til mandag. Deretter gikk turen videre til Gjuratind, over Bjørnabotn og Middagsfjellet før han toppet Store Venjestind. Deretter kjørte han ned i Venjesdalen.

I Venjesdalen måtte østerrikeren gi seg fordi han var for sliten. Kilian Jornet fortsatte opp Holstind før han kjørte ned til E 136 i Romsdalen. Om lag klokka 14. 30 kom han løpende opp til Soggeberget. Der sto han i ro i noen få minutt, mens støtteapparatet tok en rask sjekk av utstyr og samboeren Emelie Forsberg tilbød han drikke. Uten store ord eller fakter løp han straks av gårde så snart han fikk klarsignalet.

- Tusen takk sa han, og vinket før han med klatreselen på, ski og hjelm festet til sekken og stavene i handa, forsvant raskt opp mot Norafjell.

- Han virket ikke sliten, absolutt ikke, sier Oscar Almgren, eier av firmaet Uteguiden.

Mellom 7000-8000 høgdemeter på 20 timer

- Nå skal han opp mot Norafjell og til Trolltindene før han kommer ned til utsiktsplassen på Trollstigen. Derifra skal han opp på Finnan, Kongen og Dronninga, før han avslutter turen i Innfjorden. Turen anslås å ta om lag 20 timer, sier Almgren.

Østerrikeren Brugger fulgte lagkompisen fra bilen i ettermiddag. Han anslår at Jornet vil legge bak seg mellom 7000 og 8000 høgdemeter på denne turen.

- Kilian sin idé

Det er Uteguiden som har planlagt og tatt seg av all logistikken.

- Men turen er Kilian sin idé og det er han som har planlagt den. Og så er det laget hans Salomon som står bak alt. Det er også for dem det filmes. I stedet for å lage en lang skifilm bruker de å lage flere kortere filmer. Denne turen kommer til å resultere i en 10-15 minutt lang film som vil brukes i deres markedsføring, forteller Almgren videre.

Han sier Jornet opprinnelig hadde han tenkt å ta fjellkonge-toppene, men fordi det har kommet så mye snø og det må en del klatring til, kuttet de ut Romsdalshorn og Kvanndalstind.

- Overkapasitet

Almgren er i likhet med de fleste andre som kommer Kilian Jornets veg, imponert over mannens kapasitet.

- Han har slik en overkapasitet. Problemet hans er at ingen er så god som han. Han finner ikke noen å gjøre disse turene med, sier Almgren og legger til at fram til da hadde Jornet ikke spist mer enn en og en halv Snickers siden start.

- Og foruten fysikken, så krever jo denne turen at man er bra på både klatring og ski. Framfor alt er han en utrolig inspirasjonskilde til det å ta seg helt ut. Bare ved å være med å jobbe her i dag får man bare lyst til å komme seg ut, fortsetter Almgren.

Han legger til at trolig er det ikke noen som har gjort dette før Jornet.

- Men Kilian gjør slike turer hele tiden. Han gjør det ikke for rekordens skyld, men fordi han synes slike turer er artige. For noen år siden gikk Nils Nielsen og Ola Hovdenak ei liknende rute, men ikke helt den samme, sier Almgren.

Om lag klokka 16.30 melder Almgren at Jornet er ved Trolltindene.

- Han har nok god kontroll

Ola Hovdenak sier han vet at Jornet har gått partiet også tidligere i vår.

- Det er dette han er god på, å være i aktivitet i høg fart, lenge. Han er vant til å være i aktivitet i 20 timer,  så han har nok god kontroll på at han ikke går tom.

Hovdenak sier det var fornuftig å droppe Kvanndalstind og Romsdalshorn slik forholdene er nå.

- Men artig at han gjør alt sammenhengende. Vi brukte noe bil imellom, sier Hovdenak om turen han og Nielsen gjorde noen år tilbake.

- Vi hadde nok mer klatring, men Kilian legger flere kilometer bak seg enn oss.