Rauma kommune har som målsetting å få 400 nye innbyggere innen 2025. Det er en hårete ambisjon. Og når vi vet at fødselstallene er lave i kommunen, kan det bli krevende å nå 7.828 innbyggere i 2025, slik ambisjonene er trukket opp i samfunnsplanen til Rauma kommune. Da er det spennende å se hvilken betydning Kilian Jornets flytting til Rauma kan få. Vil fjellkjendisen trekke til seg flere likesinnete til kommunen?

Kilian Jornet er regnet som verdens raskeste fjelløper, og har ei knallsterk merittliste: Han har vunnet Skyrunner World Series seks ganger, vunnet noen av de mest prestisjetunge løpene som Ultra-Trail du Mont Blanc, Grand Raid, Western States Endurance Run og Hardrock Hundred Mile Endurance Run. Han har den raskeste tida opp og ned Matterhorn, Mont Blanc og Denali.

Og for alle dem som ikke har oppfattet hvor stor denne mannen er ute i verden: Nesten hvert steg han tar i fjellet, og som blir filmet eller fotografert, blir fulgt av tusener på tusener. Jornet har nesten 600.000 følgere på Facebook og har 234.000 på Instagram. Til sammenlikning: Det bor 263.000 mennesker i Møre og Romsdal. Videoer fra fjelturene hans blir lagt ut på sosiale medier og sees av hundretusener. Søndag la han ut en video på Facebook fra Store Venjestind og Blånebba, og vel et døgn seinere hadde 176.000 personer sett den. Kilian Jornet er ikke bare et ikon. Han er en levende og vandrende reklameplakat for Rauma.

Fjella i Rauma og nabokommunene er Jornets leikegrind. Verdien av at han sprer turgleden til likesinnete er umulig å måle i kroner. Men verden kan ved hjelp av Jornets fjellvideoer fra Rauma for alvor få opp øynene for mulighetene som fjella i Rauma gir.

For reiselivet i kommunen og regionen er han gull verdt. Hans videoer vil bidra til at enda flere vurderer å komme til Rauma og Romsdal for å oppleve det Jornet viser fram på sosiale medier. Det betyr at Kilian Jornets status i sosiale medier gir reiselivsnæringen lokalt et stort løft.