En forutsetning for at den betingede etterlønnsavtalen med daglig leder slår inn, er at Wonderland AS sier opp daglig leder - ikke omvendt.

Ingen av partene vil bekrefte at Nesje har fått en "fallskjerm" med seg, eller verdien på denne.

Ni måneder lønn av ei årslønn på vel 1,7 millioner kroner utgjør nærmere 1,3 millioner kroner.

- Ikke sagt opp sjøl

Allerede fredag sa Nesje til Åndalsnes Avis at han sjøl ikke hadde sagt opp. - Nei, det er ikke et valg jeg sjøl har tatt, sa Nesje.

Styreleder Lars Stenerud opplyste at majoritetseieren Rauma Venture AS i god dialog med Nesje var blitt enig med ham om fratredelse og at Stenerud skulle overta daglig ledelse av selskapet.

På spørsmål mandag om etterlønnsavtalen er trådt i kraft, sier Stenerud:

- Men kan du si om etterlønnsavtalen har slått inn eller ikke?

- Jeg kan ikke kommentere det, sier Stenerud, som sier at det som står i regnskapet for 2016 om etterlønn er riktig.

- Enige om betingelsene

Heller ikke Jon Daniel Nesje vil bekrefte eller avkrefte at han mottar etterlønn.

- Vi er enige om hvilke betingelser som gjelder, er alt Nesje vil si.

Det var fredag Åndalsnes Avis kunne fortelle at Jon Daniel Nesje ikke lenger er administrerende direktør i Wonderland AS. Han sa at han ei uke tidligere hadde fått beskjed om at han var ferdig i Wonderland.

Fra mandag denne uken tiltrådte styreleder Lars Stenerud som ny administrerende direktør i Wonderland AS. Han skal fortsette som administrerende direktør i Plasto, men sier at han vil bruke mest tid på jobben i Wonderland.

Wonderland hadde i 2016 et positivt driftsresultat på 3,7 millioner kroner. Men netto finanskostnader gjorde at årsresultatet endte på -707.000 kroner. I årsmeldingen for regnskapsåret 2016 skriver styret at «Likviditetssituasjonen har gjennom året tidvis vært krevende til tross for en positiv utvikling i driften».

Tilført 7,5 mill. kr.

De nye eierne har i 2017 tilført Wonderland AS 7,5 millioner kroner for å bedre selskapets likviditet.

«I tett samarbeid med selskapets bankforbindelse har det vært arbeidet videre for å etablere en mer robust og fleksibel driftsfinansiering», skriver styret, og mener at forutsetningene for videre drift er til stede.

«Basert på konsernets og selskapets resultatprognoser for 2017 og de neste årene, ny bankavtale og eiernes likviditetstilførsel, er det styrets vurdering at selskapet og konsernet har tilstrekkelig likviditet til fortsatt drift. Dersom selskapet og konsernet ikke innfrir sine prognoser, vil styret iverksette ytterligere tiltak for å sikre tilstrekkelig likviditet, men styret erkjenner at det i konsernets nåværende økonomiske situasjon er knyttet usikkerhet til fremtidig likviditetsbehov. Aksjonærer og bankforbindelse er kjent med situasjonen i selskapet og har intensjon om å tilføre tilstrekkelig likviditet."

Gjeld på 60 mill. kr.

Wonderland AS har ei langsiktig gjeld på 60 millioner kroner. Gjelda ble i 2012 tatt opp av selskapet ISWH II AS, og opprinnelig lånebeløp var på 80 millioner kroner.

ISWH II AS var 90,1 prosent eid av Jon Daniel Nesje, Jørn Nes og Tor Oddmar Sandblåst - og 9,9 prosent gjennom selskapet WL Management II AS (Per Olav Fredly, Eli R. Grøvdal Ringen, Arne Ove Grøvdal, Sølve Kiviranta og Kurt Arild Dahle).

Selskapet Rauma Venture AS er nå inne som majoritetseier av Wonderland og eier selskapet med 90,1 prosent. Rauma Venture AS har i år inngått en ny refinansieringsavtale med DnB om tilbakebetaling 60 millioner kroner:

  • 2,5 mill. kr. i 2017

  • 5 mill. kr. i 2018

  • 5 mill. kr. i 2019

  • 47,5 mill. kr. i 2020

Bak Rauma Venture AS står:

  • Stenerud Holding AS (41,67%). Selskapet er eid av Lars Stenerud og Knut Johan Stenerud.

  • Ura Holding AS (25,0%). Selskapet kontrolleres av Arvid Gjerde.

  • Svein Berg Holding AS (16,66%). Selskapet er heleid av Svein Berg.

  • Relaks Invest AS (8,33%). Selskapet er eid av Lars Stenerud.

  • Nils Heggem AS (8,33%). Selskapet er heleid av Nils Ivar Heggem.