For å redusere trafikken med alle som skal til Vengedalen og Romsdalseggen er det nå satt opp skilt som gjør det ulovlig å kjøre gjennom Liabygda på vei ned igjen.

For mye trafikk

– Vi ønsker å redusere trafikken gjennom Liabygda, sier daglig leder i Vengedalsvegen, Frode Bredeli Aarsbog.

– Det er et samarbeid mellom oss, kommunen og reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke. Vi som er beboere i Liabygda hadde et sterkt ønske om dette. For etter at Romsdalseggen ble så populært har det vært en betraktelig økning i trafikken. Da tenker jeg både på busser og personbiler.

– Har det vært noen farlige situasjoner?

– Nei, det har jeg ikke hørt om, men det er en lang og smal veg fra Liabygda og ned. Den er ikke bygget for den type trafikk. Så vi ønsker at trafikken i stedet skal gå via Junkerdalen.

Bredeli Aarsbog sier at etter de hadde meldt sine bekymringer ble det satt i stand et møte med kommunen, reiselivssjefen, vegstyret og busselskapet.

– Det var et godt møte og vi kom fram til at vi nå forsøker i første omgang å sette opp skilt som sier at det er gjennomkjøring forbudt ned fra Liabygda. Det vil si at når man kommer ned fra Vengedalsvegen, så skal man ta til høyre og kjøre via Junkerdal, og ikke ned Liabygda.

Respekter ikke skiltingen

– Har det fungert?

– Nei, så langt ser det ut til at folk ikke er flinke til å respektere skiltingen, dessverre.

Håpet er at kommunen skal ruste opp veien via Junkerdalen, slik at det skal bli veien folk tar når de skal opp og ned til Vengedalsvegen.

– Den er dessverre i dårlig stand, og kommunen har ikke penger pr i dag til å utbedre den. Når dette strekket blir fikset er håpet  at skiltingen til Romsdalseggen og Vengedalen da går via den veien i stedet for gjennom Liabygda.

Hit men ikke lenger. For skal du ned fra Vengedealsvegen må du nå ta en annen veg. Det er ikke lenger lov med gjennomøring ned via Liabygda. Foto: Hogne Bø Pettersen