Trygve Hirsch i opplevelsesbedriften Klatretreet, hadde mye spennende å by barna som hadde møtt fram til en spennende overnatting i et tre.

Så høyt de vil

Før leggetid var det stor aktivitet i den flotte nyetablerte treklatreparken, der barna fikk klatre i trærne, slenge seg på zipline og mange andre artige aktiviteter. Under klatringa gikk detikke lang tid før barna fikk erfare at tynne greiner knekkes, mens de tjukke holder.

Instruktørene forteller at barna kan klatre så høyt de vil, bare de greier å klatre ned igjen. De voksne har ansvar for å legge til rette for at barna får trygge erfaringer med treklatring, slik at de også etter Fjellfestivalen kan finne seg et tre å klatre i.

Flere foreldre mener at erfaringene barna får med klatring og andre aktiviteter i skogen, vil gjøre barna mer rustet til å klare seg sjøl. Samtidig blir de trygge og glade i naturen vår.

- Tanken min er kreativ lek som ikke er konkurransebasert, men heller lystbetont og sosialt, forteller Trygve Hirsch. Han reiser rundt med sin bedrift hovedsaklig på Østlandet, men er nå sammen med sin familie på Fjellfestivalen for andre gang. Hirsch har tro på at verden trenger å bli off-line, derfor ler han når det oppdages at det ikke er mobildekning i området.

Soveplasser

Det ble fyrt opp grill på parkeringsplassen, der både liten og stor koste seg med pølser og anna varm mat til kveldsmat. Etter tannpuss fant de veien til plassene for overnatting.

Søskena Theodor (9), Wilma (7) og Jonathan (6), sammen med mamma Helene Reistad Ekroll fra Skåla, var de første som fikk tildelt et høytsvevende telt i et tre som lignet på en Ufo.

I naboteltet som også var festet mellom tre trær, hadde søstrene Olea (8) og Mali Nord (6) fra Åfarnes, funnet sin soveplass sammen med pappa Anders. De blide søstrene kunne fortelle at det er første gang de skal sove i et telt i et tre.

Med god hjelp fra dyktige medarbeider, fikk Hirsch satt opp flere tilsvarende telt i trærne.

To timer før midnatt, begynte det å stilne i skogen, da de fleste hadde funnet sin soveplass. Om noen få timer vil de alle våkne i fri luft i et tre, med fuglekvitter og morgensol.