Tre mot en er ikke feigt

Norsk Fjellfestival mener at barn bør klatre mer. Derfor var det treklatringkurs på programmet mandag.
Nyheter

Rundt 30 barn i alderen 4 - 11 år, var samlet i skogen i Skorgedalen mandagsformiddag, der fokuset var fjellklatring og leik. Langt oppover i trea, noen nesten helt til topps, fikk barna se omgivelsene på en helt annen måte. Slik blir både trærne og fuglene venner med barna.


Åpning til (nesten) tusen - Se bildene fra starten av fjellfestivalen her

Et sted mellom 700 og 1000 personer kom til Bøstølen i Innfjorden for å få med seg åpningen av fjellfestivalen.

 

Tarzan

Trærne i skogen er mye mer enn bare trær. Noen leker Tarzan i en slenghuske, andre slapper av i en hengekøye. Opplevelsene er mange. Å suse mellom trærne i skogen, eller ballansere på en line 2 meter fra bakken, gir en fornøyelig magefølelse. Barna stortrives.

 Det finnes treklatreparker rundt oss over alt. Skogen i Skorgedalen er ingen unntak med masse spennende trær.

– Barna lærer seg å klatre i trærne på en sikker og trygg måte, sier Trygve Hirsch fra Klatretreet i Oslo, som for anledningen er innleid av fjellfestivalen.

Med god opplæring av kyndige hjelpere, får alle barna på seg sin egen klatresele. Den flotte treklatrerparken like ved parkeringsplassen i Skorgedalen, byr på ulike aktiviteter.


De du håper å aldri møte på tur er Årets Fjellgeit 2018

– Det er på tide, for de alpine redningsgruppene fortjener en honnør for sin innsats, sier Stein P. Aasheim

 

Mormor

Oda Aamelfot Hvattum (4) fra Hadeland, får hjelp av mormor Anne Mari Hjelle til å få på seg en klatresele. Oda og resten av familien deltar på Fjellfestivalen hvert år.

– Oda er oppvokst på gard, så hun er vant til både trær, skog og naturen rundt seg, sier mormor som kommer fra Oslo. Foreldrene til Oda er på egne aktiviteter denne dagen.

Brødrene Thor Erik (8) og Olav Elias Roald Holm fra Jessheim, er på besøk hos mormor og morfar på Åndalsnes. De stortrives i skogen, både i hengekøya og høyt i toppen på et tre.

Aron Jonassen (5) fra Åndalsnes får ei latterkrampe, mens han balanserer på ei line. Broren Julian (6), har blitt kjent med nye venner i en treetasjes hengekøye i et tre like ved.

Skal overnatte

Stemningen blant barna i skogen er stor, der utfordringene er mange. Både foreldre og besteforeldre koser seg sammen med barna, og syns tilbudet i skogen er meningsfullt.

Senere på dagen deltok en ny gruppe med 30 barn som fikk den samme opplevelsen. Mot kveld og natt, samler det seg enda en gruppe barn. De skal overnatte i trærne.


– Jeg bommet kanskje litt med været på bildene

Gunn Morstøl, kunstutstilling og Norsk Fjellfestival har vært synonymer siden 2001. Bli med i stallen for å se.