Ingen nyhet, ingen overraskelse, men en vennlig gjentakelse: nå blir lørdagsavisa borte. Og det nøyaktig 40 år etter Åndalsnes Avis kom i ny utgave.

1. september 1983 sto det følgende på forsida: «Hei! Nå er vi her». Lørdag 24. juni 2023 kan vi skrive, «Ha det, den digitale tidsalder har kommet for fullt».

Og det er nettopp det som er gjennomgangsmelodien her.

1983: Slik så forsida vår ut da den nye versjonen ble lansert, torsdag 1. september 1983. Foto: Trond Arvid Alund

Fra tre til to

Dere lesere er mer digitale enn noen gang, og pila peker kun i den retningen. Med utviklingen vi ser, parallelt med at papir- ,trykkeri- og distribusjonskostnadene har skutt i været, har vi vedtatt å gå ned fra tre til to papirutgivelser i uka. Det skjer i første omgang i sommer, når vi endrer til tirsdag og torsdag, før det permanente byttet finner sted fredag 1. september.

Det blir vår nye merkedag. Fra 1. september kommer lokalavisa ut tirsdag og fredag.

Endringene vi legger opp til skal ikke gjøre avisa dårligere. Tvert imot. Papirutgaven blir fyldigere, med mer reportasjestoff og flere raumaværinger i fokus, og nettutgaven blir ferskere, mer oppdatert, fylt med videoer, bildeserier og etter hvert en flunkende ny podkast.

Vi gleder oss.

Og det burde også du gjøre.

Naturlig

For oss, og i realiteten hele den norske mediebransjen, er dette det naturlige valget. Det naturlige nestesteget.

Vi er nødt til å være der dere er, på plattformen dere primært søker informasjon, og ha en tilstedeværelse som tar oss inn i framtida. Ikke en som går motsatt vei.

Det siste året har vært en opptur for Åndalsnes Avis, med bedre trafikk, mer innhold og flere betalende abonnenter. Og den kurven håper vi å holde oppe.

Det er det vi kommer til å jobbe for, dag etter dag, for å tilby et produkt du som leser skal være fornøyd med.

Er du ikke fornøyd – eller trenger hjelp til å ta det digitale steget og begynne å lese oss på nettbrett eller mobil – håper vi å se deg i lokalene våre i Gamle Romsdalsvegen snarlig.

Trond A. Alund, redaktør