- Det så skikkelig stygt ut der en periode, forteller Thomas Enstad Trana som er produsent av kortfilmen "Olsenbanden og Militærkuppet".

Det er den andre filmen med Lars Håvard Torvik, Tommy Lindberget og Øyvind Dahle Mathiesen i hovedrollene.

- Hva skjedde?

- Thomas Dahle, som jobber med å redigere filmen, hadde lagret redigeringsarbeidet på en ekstern harddisk. En dag klarte han ikke å få startet opp denne harddisken. Det endte med at jeg kjørte til Molde for å få den reparert, men der fikk jeg beskjed om at det kom til å ta minst ei uke å reparere den, og det var ikke sikkert at den lot seg reparere, forteller Trana som kom inn i prosjektet i januar 2015.

Filmen har det vært jobbet med i tre år nå.

- Det var bunnløs frykt. Dette så jeg skikkelig svart på, fortsetter Trana, som heldigvis kan le av det hele i dag.

- Thomas er en tekniker som får for lite oppmerksomhet. Han klarte heldigvis å få fikset det sjøl og overført filene over til en annen disk. Nå er det vel egentlig bare en ting å si: Backup, backup, backup.

- Man lærer i alle fall etterpå, spøker Trana.

Blir julefilm

Filmen skulle egentlig ha premiere 19. september, men med utfordringene som dukket opp ble den nye premieredatoen satt til 15. desember.

- Da det ordnet seg vurderte vi i ett sekund å flytte premieren fram igjen, men fant fort ut at vi setter pris på den ekstra tida dette gir oss. Både for at vi kan bruke tida til å gjøre filmen bedre, og for at vi får mer tid sammen med gjengen. Det viktigste er jo prosessen med filmen, ikke filmen i seg sjøl. Nå kan vi bruke en del tid sammen med gjengen til å markedsføre filmen og lage takkebrev til sponsorene våre, forteller Trana.

Det at det ikke var solgt så mange billettene ennå, talte også for at en utsettelse går greit.

- Nå prøver vi på å fylle storsalen og få til en skikkelig feiring av filmen, avslutter Trana.