Setnesmoen blir ramme for den nye filmen om Olsenbanden. Vel å merke den lokale Olsenbanden. Nesten med det samme bølgene hadde lagt seg etter den første filmen og den store suksessen, ble arbeidet med film nummer to satt i gang. Noen opptak ble derfor gjort allerede for snart to år siden.

Men nå står resten av opptakene for tur og målet er premiere med den ferdige filmen i september-oktober i år.

Det er de samme skuespillerne som sist som utgjør Olsenbanden. Tommy Lindberget spiller Egon og også denne gangen har han, som vanlig, akkurat sluppet ut av fengselet. Med seg i banden har han Øyvind Dale Mathisen og Lars Håvard Torvik. I mindre roller finner vi Tommy Hansen som Dynamitt-Harry og Sofie Nybo som Valborg.

Thomas Trana har tatt på seg oppgaven med å ta tak i det som er laget og å fullføre prosjektet.Han kaller seg for innbytter i dette filmprosjektet.– I mai skal vi gjøre resten av innspillingen. Det gjenstår fire store scener og fire eller fem små. I tillegg skal åpningssekvensen spilles inn. Dette er ganske mye arbeid, forteller Thomas og legger til at de har sikret seg ordfører Lars Olav Hustad til å spille Kongen og Magnhild Vik til å være Dronning nå kongeparet kommer på besøk til Setnesmoen. – Da trenger vi også mange statister som står langs vegen og heier og roper med flagg. Vi ønsker at mange stiller opp, sier Trana.Thomas Dahle er fotograf som sist og han skal også i alle hovedsak gjøre redigeringsarbeidet. Morten Klami skal komponere musikk til filmen.

– Olsenbanden og militærkuppet! Hva handler filmen om?

– Ei tønne med gull fra gulltransporten forbi Åndalsnes i 1940 er gjenglemt og befinner seg på Setnesmoen. Med en gang Egon kommer ut fra fengselet, begynner han å planlegge det å få ta i denne tønna. For å få til det, må banden infiltrere blant de ansatte i leiren på Setnesmoen. Det er her den store spenningen skjer.