I høst vedtok Planutvalget å avslå søknaden fra Norsk Tindesenter om å kunne kreve avgift for bruk av Via Ferrataen.

Kristoffer Bakke (H) fremmet i kommunestyremøtet tirsdag en interpellasjon om at det blir lagt fram en sak til kommunestyremøtet i juni, der det blir orientert om inntektsutviklinga til anlegget, samt de erfaringane driverne har gjort seg sidan åpningen av sesongen 2018.

– Når det nå er bestemt at betaling skal skje frivillig, er det viktig at kommunen følger utviklingen og er føre var. I en reiselivs- og naturkommune som Rauma er det viktig at kommunen er en aktiv tilrettelegger for at det skal være mulig å drive slike tiltak som Via Ferrataen, sier han.

Han peker på et anlegg av denne typen har store kostnader til vedlikehold og ivaretaking av tryggheten.

- Dersom Norsk Tindesenter Eiendom AS ikke har inntekter som kan dekke kostnadene knyttet til vedlikehold, vil vi i verste fall risikere at anlegget må stenges, mener Bakke.

- Viktig å få det opp igjen

- Bakgrunnen for det vedtaket som ble gjort i Planutvalget var at vi jo er ute i Guds frie natur, der allemannsretten råder. Man kan sammenlikne med frivillige idrettslag som lager skiløyper og turstier og mye annet. Spørsmålet blir jo da om vi skal begynne å kreve betaling for alt vi skal ut på? Da er jeg redd for at vi er litt ute å kjøre. Jeg er heller ikke helt overbevist om at tvungen betaling vil gi noe mer inntekter, sier David Grøvdal (Ap)

Gudrun Herje Langseth mener at det er viktig å få opp saken igjen:

- Dette er litt mer spesielt enn ei lysløype, sier hun.

- Bør vente til over sommeren

Senterpartiets Kai Roger Sande mente at man bør vente litt:

- Det er helt greit med et oversendelsesforslag, men man bør ikke ta det til neste møte.  Man bør heller vente til over sommeren, da de har hatt sin første fulle sesong, foreslo han.

Kristoffer Bakke var litt uenig:

- Jeg har tenkt på det samme, men utfordringen da er at man kommer litt på etterskudd. Jeg tror vi klarer å få noen signaler på hvor man ligger i terrenget allerede til juni, sier han.

Interpellasjonen ble vedtatt mot en stemme. Janne Søvik (Ap) stemte mot.