I semifinalen slo de Stabæk 4-1, og Leo skåret 2–1 på et herlig frispark som han skrudde inn i vinkelen. Men nå er det finale mot erkerivalen Rosenborg.

– Er dette årets viktigste kamp?

– Ja, det kan du nok godt si. Det er veldig viktig å vinne – det er ikke noe artig å tape mot Rosenborg. Det skal ikke skje, så kampen blir j ... viktig.

Han er i veldig fin form før møtet med Rosenborg på Telenor Arena i Oslo.

– Jeg har spilt mange bra kamper i det siste. Blant annet var jeg på landslaget og fikk null mål imot. Så det føles steike fint, sier Leo Skiri Østigård.

Uten Håland og Amang?

– Hvordan har dere forberedt dere?

– Vi vet hva de står for. Men så er det litt vanskelig å vite hvilket lag vi starter med. Både Håland og Amang starter på benken. Årsaka er at det er litt skader på A-laget.

17-åringen Erling Braut Håland har fått 13 kamper i Eliteserien i år og er sammen med Thomas Amang høgaktuell for Moldes A-lag mot Lillestrøm dagen etter. Molde må vinne for å kjempe om seriesølvet.

– A-laget er alltid viktigst. Om Håland og Amang skal ha en rolle i den viktige kampen søndag, blir de ikke med i cupfinalen. Vi får se lørdag. Vi skulle gjerne hatt dem med, men har en plan også uten, sier Moldes juniortrener Daniel Berg Hestad til NTB.

Slagkraftig lag

Likevel vil Molde stille et slagkraftig juniorlag. Seks av spillerne var med på finaleseieren over Vålerenga i fjor, og tre av dem har spilt mye på G18-landslaget.

– Vi har mange gode lokale spillere på gang, og det er flere som er mer enn modne for et A-lag, sier Hestad.

– Godt forberedt

Leo Skiri Østigård skulle gjerne sett at Håland og Amang spilte cupfinalen lørdag:

– Uansett; det er bare å kjøre på. Vi vet godt hvem vi møter og har satt opp ei bra plan. Det blir spennende å se. Vi er i alle fall godt forberedt, sier han.