ÅIF startet kampen bra og ledet 2–0 til pause etter to scoringer av Sindre Kavli Hammervold.

– Det så ut som det skulle gå på skinner etter 1. omgang. Vi gjorde noen små grep som jeg trodde skulle føre til at vi skulle skape enda flere sjanser. Da Midsund skrudde inn en corner like etter pause fikk de økt sjøltillit og satte oss virkelig under press.

Det sier ÅIF trener Kim Hugo Nyheim. Ifølge han må Midsund være det beste laget ÅIF har møtt hele sesongen.

Mye rutine

– De har gode spillere med mye rutine. De er veldig samspilte og da er det ekstra artig at vi ikke falt sammen og klarte å snu det. Da Midsund snudde kampen til 2–3 var jeg skeptisk. Vi slet med å skape noe som helst og de tok over kampen.

I følge Nyheim var han usikker på om de skulle gå for tre poeng eller sikre ett poeng i det Hammervold utliknet til 3–3 to minutt før full tid.

– To minutt på overtid gjør Sindre alt på egen hånd. Han jager en ball, dribler 2–3 mann og setter den i mål. Da var det sjakk matt.

Hammervold scoret sitt fjerde mål i kampen og satte spikeren i Midsund kista på overtid. Nyheim forteller at Hammervold er en av mange løpssterke spillere på ÅIF.

– Vi har mange løpssterke spillere på laget, men ingen som er så frekk og nysgjerrig som Sindre. Han jager på nesten hver ball og er alltid der det skjer. Han er en av dem som har imponert meg denne sesongen.

– Det var utrolig at vi fikk tre poeng i går. Vi hang virkelig på hælene i 2. omgang. Vi har mange seiere med kun ett mål i år og det sier noe om hvor sterk denne gruppa er. På fem minutt ble tabellsituasjonen satt helt på hodet. Hadde Misund vunnet hadde de vært foran oss med ett poeng, nå er vi fem poeng foran dem, så dette kan kalles en ekte sekspoengskamp.

God start

ÅIF kom godt i gang med kampen. Allerede etter to minutt satte Hammervold ballen i mål bak Midsund keeperen. Det tok ikke mer en ti minutt før samme mann satte ballen i mål nok en gang. Dommer Modolf Holm pekte på straffemerket og ÅIFs nummer sju ekspederte straffen sikkert i mål.

Midsund var på ingen måte ufarlig og satte ÅIF sitt forsvar på prøve flere ganger i første omgang. ÅIF var både dyktig og heldig som unngikk baklengs før pause.

Snudde kampen

Like etter pause skulle Midsund få hull på byllen. En corner ble svingt inn fra venstre med en kraft og presisjon som gjorde at den gikk rett i mål uten å berøre med eller motspillere. Det skulle bli starten på en tråere periode for ÅIF. De slet med å skape de altfor store sjansene og Midsund skulle etter hvert utnytte sine. Etter 65 minutt utliknet Midsund og i det 76. minutt satte Midsund nok en corner rett i mål. Bortelaget hadde på dette tidspunktet snudd kampen fra 2–0 til 2–3.

Det så lenge ut til å bli null poeng for ÅIF, men som så mange ganger tidligere denne sesongen viste det unge laget en fantastisk vinnervilje. Etter drøye 89 minutt satte Hammervold ballen i mål for tredje gang og fullførte med det sitt hat trick. De fleste trodde nok at det skulle ebbe ut i poengdeling, men på overtid dukket Hammervold opp nok en gang, og avgjorde kampen i ÅIF sitt favør, 4–3. En sterk seier av ÅIF, mot Midsund som er ett av topplagene i divisjonen.