Karoline Bjerkeli Grøvdal skal i aksjon under årets VM i friidrett i London på fredag. Hun starter da mesterskapet med forsøksheat på 1 500 meter. Om hun skulle gå videre fra forsøkene venter semifinale på lørdag, før en eventuell finale på mandag.

Grøvdal skal også delta i 5 000 meter. Der går forsøkene torsdag 10. august og en eventuell finale søndag 12. august. Det kan med andre ord bli et langt mesterskap for jenta fra Isfjorden.

Finale det store målet

Ifølge toppidrettssjef Håvard Tjørhom er det finale på 5 000 meter som er det store målet for Grøvdal.

– Karoline sikter seg innpå finale på 5 000 meter, også tar vi det derifra. Hun er også med på 1 500 meter som foregår nå den første helga, så hun er en av våre utøvere som er i London lengst.

På spørsmål om Grøvdal kan blande seg inn i medaljekampen på 5 000 meter er Tjørhom avventende.

– Jeg skal på ingen måte avskrive henne, og jeg vet at Karoline har høge mål, men vi blir rett og slett bare nødt til å ta det som det kommer. Vi må ikke glemme at det er mange om beinet i VM.

Rutine og erfaring

Med mange flyavganger til og fra London til alle døgnets tider kan friidrettsforbundet sende utøvere ned like før de skal i aksjon. Derfor mener Tjørhom at det er en styrke at Grøvdal skal befinne seg i London under store deler av mesterskapet.

– Det er fint for oss å ha henne i leiren. Sjøl om hun bare er 27 år gammel har hun rutine og erfaring. Sjøl om vi ikke har noen definerte roller i laget bor vi på samme hotell og det er en trygghet for mange utøvere å ha folk som Karoline rundt seg, som har så mye mesterskapserfaring.

Ikke mentor

Jakob Ingebrigtsen skal i år delta som førstereisgutt i VM i London. Sjøl om det er mange likhetstrekk mellom Ingebrigtsen og Grøvdal, som også debuterte som ung, vil ikke Tjørhom kalle Grøvdal for en mentor for de yngre utøverne fra Norge.

– Karoline har først og fremst hovedfokus på seg sjøl og sine prestasjoner. De unge utøverne har selvfølgelig mye å lære av henne, men hun har ingen definert rolle som mentor i vår gruppe, avslutter Tjørhom.

Ifølge han er målsettingen for den unge troppen i VM å utvikle seg fram mot OL i 2020.