Julie Roald Eide, Rebekka Dahle, Live Aandal og Tauana P. de Oliveira var alle viktige bidragsytere til den etterlengtede gullmedaljen til Molde Fotballklubb i J 19-klassen.

Rebekka som kommer fra Åndalsnes og de tre Isfjorden-jentene opplevde sitt hittil aller største øyeblikk på fotballbanen da de slo Darlington Fusion S.C

Det canadiske laget måtte finne seg i å være favoritter på bakgrunn av det de har prestert innledningsvis i turneringen.

Dahle bar kapteinbindet og var en av krumtappene i den gode forsvarsfireren. Midtstopperen var fornøyd med at de traff så godt med kampplanen som de gjorde. De holdt den langveisfarende finalemotstanderen til uavgjort og fikk straffesparkkonkurransen.

I den var de ikke til å true. MFK satte inn alle sine fem og vant 5-4. Dermed var det bare å slippe jubelen løs for de ambisiøs fotballjentene.

-Det har nesten ikke gått opp for oss at vi har vunnet og har tatt gull. Det er stort å tenke på at vi kan reise heim som gullvinnere, sa Isfjorden-jentene da de verste jubelscenene hadde lagt seg.

Det var mange som skulle ha en bit av de etter at gullet var sikret. De mange tilreisende romsdalingene skapte en flott ramme rundt finalen som ble spilt under flotte forhold.

Jørund Svendsli fant plass for tre raumaværinger i startelleveren. Tauana P. de Oliveira måtte starte på benken. Men treneren hadde en tanke bak det. Svendsli så for seg et kampbilde hvor Tauana kunne komme inn å skape ubalanse i canadiernes forsvar med sin hurtighet og gjennombruddshissighet.

Fikk trenerskryt

- Jeg er veldig tilfreds med det de fire fra Rauma har prestert i Norway Cup. Både i finalen, gruppespillet og de andre kampene har denne kvartetten vært med og dratt lasset. Felles for alle er at de er treningsvillige og har den rette innstillingen og holdningene. Det at de er så dedikerte og lydhøre gjør at de har et bra utgangspunkt for å fortsette den fine utviklingen. Jeg synes det er inspirerende å få jobbe med så motiverte spillere, sa Svendsli som har ledet Sunndal i flere jentefinaler i verdens største fotballturnering.

Han synes allikevel det var stort å få være med på å heve det store trofeet over hodet. Det gjorde også de fire som har en fortid i Isfjorden og Åndalsnes-fotballen.

Det var første og kanskje eneste gang de fikk spille en kamp direkte på riksdekkende TV.  Derfor var det moro at de klarte å hente frem sitt beste. Profilerte fotballpersonligheter som Mini Jakobsen, Ivar Hoff og andre var raus med superlativene. De lot seg imponere over roen, strukturen og ferdighetene i Molde-miljøet.