Landskytterstevnet i Førde nærmer seg slutten, og det er mange Raumaskyttere som kan være godt fornøyd med innsatsen.

Best av seniorene i baneskytingen ble Linda Skjeflo fra Rauma skytterlag, som bare manglet et poeng på å sikre seg en plass i prinsesselaget.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg skyter så bra på den innledende runden. Fullt så tilfreds er jeg ikke med finaleomgangen hvor jeg fikk anvis 97 poeng. Den serien var dessverre ikke like god. Skuddene satt for høyt, sier hun til Åndalsnes Avis.

Satset hardt

Skjeflo satset hardt på skyttersporten i mange år.

I den perioden trente hun mye og oppnådde bra resultater.

Høydepunktet kom da hun under Landskytterstevnet på Voss for fem år siden holdt på å bli skytterprinsesse. Det måtte omskyting til mellom henne og Eileen Torp til for å få kåret en vinner.

Det ble mindre trening og et annet fokus etter at hun kom inn i mammarollen, men den erfaringen hun har på skytterbanen kommer fortsatt godt med.

Skjeflo beviste på baneskytingen at hun fortsatt vet å treffe blinken.

43-åringen var i posisjon til å klare medaljekravet da den innledende runden var unnagjort. Det ble dessverre to poeng for lite i finaleomgangen til at hun fikk med seg en stjerne heim fra Førde.

Vokst opp med LS

Førde har gjennomført et godt skytearrangement denne uka, selv om nedbøren har lagt en liten demper på det som for mange er årets viktigste stevne.

– Jeg er vokst opp med at Landsskytterstevnet var den viktigste ferieuka. Det har blitt knyttet mange vennskap og bekjentskapsbånd i det miljøet opp gjennom årene. Derfor er det utrolig kjekt å komme tilbake og ikke minst treffe igjen alle de flotte menneskene i skyttermiljøet. Selv om det i år ble et kortere opphold på meg på grunn av at jeg bare deltok på baneskytingen og reiste heim etter at finalen var skutt, sier Skjeflo.

– Totalt sett fornøyd

Den meritterte femteklassingen syntes det var dumt at hun ikke tok bedre vare på det gode utgangspunktet hun hadde.

– Jeg er totalt sett tilfreds selv om det ikke gikk veien i finaleomgangen denne gangen. Det var i hvert fall gledelig å se at jeg fortsatt kan og er i stand til å få det til, sa Skjeflo som synes det er artig at det er så mange damer som gjør det bra.

Det var også flere som utfordret de mannlige konkurrentene den perioden hun satset som hardest. Men det var på langt nær så mange som nå.

Det kan faktisk være et tidsspørsmål før det er overvekt av damer på kongelaget.

Og det endte til slutt med en skytterdronning. Katrine Aannestad Lund fra Jondalen, som hadde favorittstempel på seg før skytingen, vant med 349 poeng, mens Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen ble skytterprins.

Fredag skytes det feltfinaler, der blant annet Tora og Brage Skiri skal i ilden.