- Jeg er veldig skuffet akkurat nå, sa Mia etter at hunhadde mottatt pokalen som er det synlige beviset på at hun harspilt NM-finale i fotball. Merlid hadde helst sett at den varhakket større. For det hadde vært ensbetydende med at hun haddevært norgesmester.

15-åringen var tydelig på at sølv ikke er likegjevt som gull selv om medalje av nest edleste valør og finaleplassikke er så aller verst det heller. Mia kunne fortelle at hun såfrem til å komme seg inn i garderoben da hun hadde gjort unnaintervjuet med lokalavisa.

Flere av MFK-spillerne slet med å holdetårene tilbake da de takket de mange tilreisende Molde-supporternefor støtten. De som hadde tatt turen til Telenor Arena ble vitnetil en veldig spennende kamp i den flotte innendørshallen. MFKhadde mer enn nok med å ri av stormen de første ti minuttene.Stabæk kjørte over Mia Merlid og lagvenninnene som for anledningenspilte i hvitt ettersom finalemotstanderen også har blå drakter.Denne gangen var det de som fikk sitt ønske oppfylt om å spille isine originaldrakter.

Tok ledelsen

Molde FK-jentene så ut til åslite med høyt spenningsnivå det første kvarteret. Det var fleresom spilte med høye skuldre og gjorde personlige feil. Etter hvertfikk de troen på at det var mulig å komme på talefot med bæringenesom fikk seg en kalddusj da romsdalingene tok ledelsen etter 19minutters spill. Den beholdt de til 53 minutter var passert. Mia ogde andre hadde da en gylden mulighet til å punktere kampen.Skuddforsøket ble imidlertid reddet på streken.

Stabæk gikk rett iangrep og scoret og sørget for balanse i regnskapet.

- Jeg hadde tropå at vi skulle klare å avgjøre dette til vår fordel selv om Stabækutlignet. Vi skapte målsjanser og hadde flere farlige overganger.Men det ville seg ikke, sa Mia i en kommentar til at det kom tobaklengsmål i sluttminuttene. Det var tungt å fordøye både forhenne og de andre.

Merlid innrømte at det var lite fristende å drapå bankett som tapende finalist. Men vil ikke utelukke at hunkanskje kom til å se litt annerledes på det da den størsteskuffelsen hadde prellet av.

Hun ville etter årets siste kamp ikkespekulere i om det blir videre spill i Molde eller omtiendeklassingen vender tilbake til Langfjorden/Isfjorden.

- Jeg harlikt meg bra i begge klubbene og kan godt tenke meg å spille forbegge, sa den unge tenåringen som også er en lovendehåndballspiller. Det er imidlertid fotballen hun synes er artigstog har mest lyst til å satse på.