Sivert Hole kjørte inn til 15. plass i fredagens verdenscupåpning i telemark i Østerrike. Fredag sto det sprint på programmet i Hintertux. Lørdag og søndag kjøres det parallell. 20-åringen fra Åndalsnes er i gang med sitt første år på telemarklandslaget, og sportssjef Jo Mork, mener vi kan forvente oss mer av Hole etter hvert.

- Hvor mye kan man lese ut av sesongens første resultat?

- Han var ikke fornøyd sjøl. Han setter høge krav til seg sjøl denne karen her. Sivert er fortsatt ung og ung i gamet. At han ikke har dagen og kjører inn til 15. plass, lover egentlig bra. Han er på skuddhold, og kjører bedre og bedre på ski og plukker med seg ting i hver konkurranse, svarer sportssjefen.

- Hva har han mest å hente på?

- Han har litt å gå på i skøytinga, men han har gjort framskritt på alt, egentlig. Kanskje den mentale biten, når han får på seg startnummer og det er alvor, at den kan bli bedre. Men Sivert har ikke hatt ei god oppkjøring til sesongen heller, etter det som skjedd på Åndalsnes for noen uker siden. Sånn sett er en 15. plass bra, for det er tett med gode løpere i toppen. Det sier noe om hvor sterk han er både psykisk og fysisk, for det er mye som har skjedd rundt han de siste ukene.

- Hva han liker best må han svare på sjøl. Sivert er en tøffing som ikke er redd for å prøve, så han passer godt til å kjøre parallell, men jeg vil ikke favoritisere han til noe, egentlig. Nå er det viktig at han får være med å lære og at vi bygger han opp. Han er dedikert og en utrolig god lagbygger. Det er viktig å få med. Sivert er en god person å ha på laget, avslutter Mork.